Shkencë

Mos i nënvlerësoni delet: Mund t’ju njohin më mirë se ç’mendoni

8 Nëntor 2017

Mos i nënvlerësoni delet: Mund t’ju njohin më mirë se

Sipas një studimi, delet kanë shfaqur aftësi për të njohur fytyrat njerëzore. Studiuesit e Universitetit të Cambridge- it kanë arritur t’i trajnojnë delet për të identifikuar fytyra të njohura si ajo e aktores Emma Watson apo presidentit Barack Obama.

 Mos i nënvlerësoni delet: Mund t’ju njohin më mirë se

Tetë dele nga Uellsi u mësuan sesi të dallojnë fytyrat e famshme nga ato të njerëzve të panjohur, duke përdorur “fishekë” ushqimorë si shpërblim. Pasi kafshët i njohën të famshmit dhe u shpërblyen me ushqim, studiuesit e ripërsëritën provën duke ndryshuar radhën dhe këndin e fotove, por delet nuk gabuan.

Mos i nënvlerësoni delet: Mund t’ju njohin më mirë se

"Ajo që bëmë ishte të vërtetonim nëse një dele mund të mësonte të dallonte dikë nga një fotografi." tha autori kryesor i studimit, Prof Jenny Morton.

Mos i nënvlerësoni delet: Mund t’ju njohin më mirë se

Studiuesit thonë se mund të jetë interesante në të ardhmen për të hetuar nëse delet mund të identifikojnë shprehje të ndryshme në fytyrat njerëzore.

Burimi: BBC

MOS I HUMBISNI