Dalina@Anabel

S’ju mban aroma e parfumit? Thjesht s’i keni ditur akoma këto truke

17 Maj 2017

S’ju mban aroma e parfumit? Thjesht s’i keni ditur akoma këto
Kujdes ku i mbani parfumet
Nëse i lini në tualet pranë ujit, lagështira prish përbërjen. Po kështu nëse i mbani në vende të nzehta, përshembull në çantën tuaj gjatë verës, apo nëse i mbani pranë dritares. Ruajini në një vend të thatë, pa lagështirë dhe me temperaturë normale.
S’ju mban aroma e parfumit? Thjesht s’i keni ditur akoma këto
Përpara se të spruconi parfum, lyejini kyçet me vazelinë
Ky truk bën që parfumi “të ngjitet” dhe të qëndrojë më gjatë aty ku e spruconi.
S’ju mban aroma e parfumit? Thjesht s’i keni ditur akoma këto
Gjithashtu, mund të përdorni krem zbutës
Kremërat që përmbajnë vajra në përgjithësi e mbajnë aromën.
S’ju mban aroma e parfumit? Thjesht s’i keni ditur akoma këto
Hidhni parfum menjëherë pas dushit, para se të jeni veshur
Lagështira e trupit ndihmon që aroma të qëndrojë më gjatë.
S’ju mban aroma e parfumit? Thjesht s’i keni ditur akoma këto
Mos i fërkoni kyçet pasi të keni hedhur parfum
Parfumi ka disa nota, si të thuash shtresëzime aromash, të cilat largohen njëra pas tjetrës. Kur i fërkoni kyçet notat largohen më shpejt. Ky truk shërben vetëm kur provon parfume në dyqan, për të ndier më shpejt notën kryesore.
S’ju mban aroma e parfumit? Thjesht s’i keni ditur akoma këto
Hidhni parfum në kyçe dhe zonat më të ngrohta të trupit
Zgjidh disa zona (jo të gjitha njëherësh) që përfshijnë kyçet si edhe zonat më të ngrohta të trupit, ku qarkullon më shumë gjak. Nxehtësia përhap aromën përgjatë gjithë ditës.
S’ju mban aroma e parfumit? Thjesht s’i keni ditur akoma këto
Që t’ju mbajnë aromë të mirë edhe flokët, spruconi parfum tek furça
Parfumi drejtpërdrejt tek flokët ua dëmton ato, kështu që spruconi pak parfum tek furça me të cilën krihni flokët.