Anabel Dossier

Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!

30 Prill 2017

Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!

Ditën e djeshme, dy partitë kryesore në vend dorëzuan pranë KQZ-së listën e plotë të kandidatëve për deputetë që do të garojnë në zgjedhjet e 18 qershorit. Në listat e kandidatëve të të dyja partive, ai që bie në sy është numri i madh i të rinjve. Vajza dhe djem që përballen me njëri-tjetrin në 12 qarqe të vendit e që me shumë mundësi do të zënë disa nga vendet e deputetëve të ardhshëm.

Në fakt, prej vitesh shqiptarë e kishin kërkuar një gjë të tillë. Një “rifreskim” i Parlamentit, ku kasta e vjetër e politikëbërësve të zëvendësohej nga politikanë të rinj, plot energji dhe më një tjetër filozofi drejtimi. Të dyja partitë duket se këtë herë kanë zgjedhur këtë strategji për të treguar se të rinjve në vend po u jepet vëmendja dhe mbështetja e kërkuar. Por, teksa u hedhim një sy listave dhe bëjmë një kërkim për disa prej kandidatëve, lind pyetja: A ishte kjo që po kërkonim?

Shumica  e kandidatëve të rinj, pjesa më e madhe e të cilëve mbush listën e LSI-së, sapo kanë mbaruar studimet universitare. Disa prej tyre kanë nisur nivelin master të studimeve, ndërsa të tjerë kanë preferuar që të bëjnë  një shkëputje për t’u angazhuar politikisht.

Kështu që le të imagjinojmë për një moment, sikur në një realitet utopik ata të gjithë të fitonin. Do na duhej që vendimet më të rëndësishme  për të ardhmen e vendit, t’i linim në dorën e tyre. A jemi ne gati?Sepse pavarësisht dëshirës së tyre të mirë për të ndryshuar botën, ata kanë të gjithë një gjë tjetër të përbashkët: u mungon eksperienca dhe formimi që kërkon kohë për t'u kultivuar! Megjithatë ku i dihet: Mes entuziasmit politik që vlon kampingjeve ne Jalë, mund të na dalë edhe një "Macron" që mund të drejtojë vendin më mirë se "profesorët" e tij/saj. 

Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Ardit Kërtusha, kandidat për deputet, PS
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Rigels Gjikdhima, kandidat për deputet, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Arsidesa Hysi, kandidate për deputete, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Klevi Pojana, kandidat për deputet, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Eriona Bixha, kandidate për deputete, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Tea Islamaj, kandidate për deputete, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Kristi Xharau, kandidat për deputet, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Fiona Dani, kandidate për deputete, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Erklent Krifsa, kandidat për deputet, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Gaetano Koçi, kandidat për deputet, LSI
Të gjithë këta kandidojnë për deputetë!
Endrit Braimllari, kandidat për deputet, LSI

Copyright Anabel.al / Ndalohet ribotimi pa lejen e redaksisë. 

MOS I HUMBISNI