Cyber Fun

Opsioni i ri i Instagram është një revolucion në rrjetet sociale!

13 Shtator 2016

Opsioni i ri i Instagram është një revolucion në rrjetet
Muajt e fundit, platforma e fotove Instagram i ka surprizuar përdoruesit e saj me opsionet dhe ndryshime të reja. Ndryshimi i fundit që themeluesi Kevin Systrom prezantoi të hënën është padyshim më domethënësi.

Në rrjetin social, tashmë është implementuar një opsion që mundëson bllokimin e komenteve fyese dhe kërcënuese etj. Çdo përdorues i Instagram mund ta aktivizojë opsionin e ri në kategorinë “Comments” që gjendet tek “Settings”. Pasi aktivizohet opsioni, në hapësirën poshtë tij mund të shtohen fjalët që konsiderohen fyese dhe Instagram automatikisht do t’i bllokojë ato në momentin që dikush tenton t’i shkruajë në një koment.
 
Një gjë e tillë është bërë me qëllim që çdo përdorues të vijojë të shprehet lirshëm. Kjo mënyrë po ashtu çon në pakësimin e fenomenit të bulizmit në rrjetet sociale. Një gjë e tillë me siguri do të sjellë ndryshime edhe në showbiz, pasi personazhe të njohur bëhen shpeshherë pre e ofendimeve të rënda apo edhe kërcënimeve(lexo këtu). 
 
Burimi: Glamour

MOS I HUMBISNI