Cyber Fun

Legjenda thoshte se pjesa blu fshin stilolapsin por, ja për çfarë shërben në të vërtetë

14 Gusht 2016

Legjenda thoshte se pjesa blu fshin stilolapsin por, ja për

Kur më të rriturit na thanë për herë të parë se pjesa blu e gomës do të na ndihmonte të fshnim gabimet e bëra me stilolaps, mendjet tona të vogla naive e besuan dhe dështuan, keqazi. Kjo është një gënjeshtër që qëndron fiks poshtë gënjeshtrës “Babagjyshi i Vitit të Ri ekziston vërtet”.

Dhe që prej shkollës fillore, kjo pyetje me siguri ende ju mundon: Për çfarë shërben pjesa blu e gomës? Bëhuni gati për të vërtetën!

Ndërkohë që pjesa e kuqe e gomës shërben për të fshirë lapsin në sipërfaqen e letrave normale, pjesa blu mesa duket shërben për të fshirë lapsin në sipërfaqen e letrës së ashpër, që përdoret zakonisht për vizatim, detyrë kjo që pjesa e kuqe nuk e realizon dot.

Por ndërkohë që mendonim se misteri më në fund u zgjidh, del edhe një detaj tjetër. Përse pikërisht në pjesën blu të gomës ka një shenjë stilolapsi?

Epo ky mendohet ët ketë qenë pikërisht një gabim i kompanive që prodhojnë gomat dhe që kanë rënë viktima të legjendës së trashëguar, që thotë se pjesa blu fshin stilolapsin. Një histori e denjë për një episod të “X Files”.

Burimi: Scoop Whoop/ Përshtati: Kristi Tashi

MOS I HUMBISNI