Cyber Fun

Ka diçka shqetësuese në këtë foto të Marc Zuckerberg

23 Qershor 2016

Ka diçka shqetësuese në këtë foto të Marc

Themeluesi i Facebook, Marc Zuckerberg, postoi gjatë së martës një foto që në pamje të parë dukej fare normale. Por një komentues syshqiponjë  quajtur Chris Olson, i cili punon për një software të quajtur “Replicatetd”, ka shquar diçka të pazakontë në laptopin e Zuckerberg. Në imazhin e postuar prej tij, dallohet kamera dhe porta e mikrofonit që janë të mbuluara me letër ngjitëse, gjë që mendohet të jetë si një masë mbrojtëse ndaj vjedhjes së informacionit.

“Nuk e mbuloj kamerën dhe mikrofonin në kompjuterin tim, por pasi pash dikë si Marc që drejton një kompani të kasit botëror të bëjë një gjë të tillë, mendoj se duhet të dal edhe unë të blej ngjitës,” ka thënë Olson duke shpjeguar se fakti që vetë Marc Zuckerberg shqetësohet për hakimin e kompjuterit të tij, do të thotë që nuk jemi aspak të sigurt.

Burimi: Huffingotn Post/ Përshtati: Kristi Tashi

MOS I HUMBISNI