Cyber Fun

Çfarë kuptimi ka ajo E-ja misterioze që del tek cepi i ekranit të telefonit?

29 Prill 2016

Çfarë kuptimi ka ajo E-ja misterioze që del tek cepi i ekranit

Herë pas here, tek cepi i telefonit del një “E”, për të cilën duhet të keni pyetur veten. Ka një arsye përse ajo është aty dhe ka të bëjë më atë që doni më shumë: Internetin.

E-ja, emri gjatë i të cilës është, Enhanced Data rates for GSM Evolution, tregon që shpejtësia e internetit varion nga 120Kbps në 384Kbps. Kjo ka qenë dhe shpejtësia fillestare e iPhone, kur u fut në treg, por sigurisht që gjërat që nga atëhere kanë ndryshuar shumë. Nëse shikoni që u shfaq E-ja, atëhere do ju duhet të prisni sepse për momentin zona ku gjendeni s’ka sinjal 3G apo 4G. Një shkallë më keq do ishte po t’ju shfaqej GPRS, e cila simbolizon humbjen e plotë të mbulimit me valë. Një symbol i tillë shfaqej në telefonat me që komunikonin me teknologjinë 2G, një sitem më i vjetër komunikimi. Zakonisht humbja totale e valëve ndodh kur ngjiteni në lartësi ose futeni në zona si tunel, shpellë, humnerë etj.

Burimi: Marie Claire / Përshtati: Ergisa Bejkollari             

MOS I HUMBISNI