Cyber Fun

Kjo gjë do ndodhte me Facebook-un tuaj, pas vdekjes!

22 Prill 2016

Kjo gjë do ndodhte me Facebook-un tuaj, pas vdekjes!

Në një kohë kur rrjetet sociale bëjnë namin, ka një pyetje që na bën të gjithëve kuriozë. Çfarë ndodh me profilin tonë në Facebook pasi ne vdesim?

Pas 10 viteve, tani facebook ka më shumë se 30 milionë profile të njerëzve të cilet kanë humbur jetën. Dhe ato janë të gjithë aktive! Por, nëse mendoni se të afërmit tuaj mund të futen në llogari pasi ju keni humbur jetën, e keni gabim. Nëse ata do mundohen ta bëjnë këtë gjë, profile do mbyllet dhe do humbasin të gjitha të dhënat tuaja.

Ajo që Mark Zuckerberg ka menduar është: Rrjeti social i pyet përdoruesit nëse do duan që pas vdekjes së tyre, adresa të mbyllet përfundimisht apo të jetë e hapur në formën e një kujtimi. Por, ai ofron dhe një alternativë tjetër. Ekziston një opsion i cili quhet “kontakti i trashëgimisë”, që ju jep mundësinë të vendosni se cili person i afërt do të kujdeset për profilin kur ju të mos jeni më. Pasi kontakti i trashëgimisë publikon një mesazh të fundit, Facebook-u e kthen profilin në një përkujtim ku të afërmit mund të shprehin mesazhet e tyre.

Burimi: Mirror / Përshtati: Ergisa Bejkollari

MOS I HUMBISNI