Cyber Fun

Google 'bën autogol': Paralajmëron njerëzit të mos e përdorin më!

20 Prill 2016

Google 'bën autogol': Paralajmëron njerëzit të mos

Google është pjesërisht i rrezikshëm dhe njerëzit duhet të tregohen shumë të kudesshëm kur e përdorin atë. Këtë paralajmërim e ka bërë vetë Google.

Kjo sepse motorri kryesor i kërkimit do mundohet t’ju vjedhë të dhënat personale ose t’jua mbushë kompjuterin me programe të dëmshme. Paralajmërimi vjen si rrjedhojë e politikave për transparencë që ka Google, që e detyron atë të bëjë dhe deklarata të tilla të pazakonta. Shkrimi gjithashtu përfshin dhe emra motorrash të tjerë kërkimorë, të cilët mund t’u shaktojnë probleme përdoruesve të tyre.

“Përdoruesit shpeshherë hedhin në internet postime të dëmshme, ndonjëherë edhe pa dashur. Prandaj është e nevojshme që browser-i që ju përdorni të pastrojë materialet që shkarkoni nga interneti” ka thënë një nga përfaqësuesit e gjigandit kibernetik

Burimi: The Independent / Përshtati: Ergisa Bejkollari

MOS I HUMBISNI