Transformim total

Si është të bësh transplant të plotë fytyre?

19 Prill 2016

Si është të bësh transplant të plotë fytyre?

Ndonëse kanë kaluar gati 5 vjet që kur ai i’u nështrua operacionit, Mitchell Hunter tregon sesi operacioni i fytyrës i ndryshoi jetën.

“Ndihem i shëndetshëm njësoj sikur të jem 21 vjeç. E kam shumë të lehtë të dal në publik. Njerëzit nuk mi ngulin më sytë. Jam thjesht një njeri më tepër dhe kaq kam dashur gjithmonë.” Në vitin 2001, Hunter u bë pjesë e në aksidenti automobilistik, dhe ngeci brenda makinës së tij nën 10,000 volt elektricitet, për rreth 5 minuta. Kjo i shkaktoi humbjen e këmbës dhe të fytyrës. “Kthej kokën pas dhe mendoj se më bëri më të fortë. Jam pacienti i dytë në SHBA që bëj transplant të plotë të fytyrës. Operacioni zgjati 14 orë dhe më dha hudnë, qepalla dhe muskuj fytyre. Unë tani mund të ndjej të ftohtin, të ngrohtin apo edhe kur më puthin. Është mahnitëse të kesh ndjesira të tilla.” (foto 2)

Hunter është shumë mirënjohës dhe i motivon të gjithë ata që kanë mundësi për të qenë dhurues të organeve të fytyrës, ta bëjnë këtë gjë sado e rëndë mund të duket.

Burimi: CNN / Përshtati: Ergisa Bejkollari