Cyber Fun

Kujdes! Snapchat mund t’iu dënojë me burg

6 Prill 2016

Kujdes! Snapchat mund t’iu dënojë me burg

E bukura e Snapchat-it është se ato që postoni, nuk do të qëndrojnë aty për t’u përdorur më vonë nga dikush tjetër apo për t’ju rikujtuar ndonjë ‘gafë’ që keni bërë. Snapchat-i është krijuar pikërisht për këtë gjë, për të treguar momente të ndryshme të ditës tuaj, të cilat më pas do të fshihen. Duke qënë se çdo smartphone mund të bëjë screenshot, atëherë edhe ato që postoni në Snap rrezikojnë të merren nga dikush tjetër.

Por, të paktën në Angli, ky nuk është më një problem, pasi nëse dikush i bën screenshot fotove tuaja në snap do të haset me probleme ligjore. Pjestari i parlamentit britanik, Jim Shannon, i kërkoi sekretarit të shtetit për kulturën, median dhe sportin, Edward Vaizey, nëse mund të ndërmernin një hap për të parandaluar përdorimin e fotove apo videove të të tjerve, pa lejën e tyre. Sipas ligjit më të ri në Angli, nëse dikush do të përdorë një screenshot pa lejën tuaj, keni të drejtë t’a padisni. Në varësi të dëmit që personi mund t’iu shkaktojë me publikimin e fotove apo videove tuaja, do të përcaktohet dhe dënimi.

Burimi: Seventeen/Përshtati; Mikaela Brokëri

MOS I HUMBISNI