KESHILLA PER BLERJET TUAJA
Vetebesimi

Këto aktore kanë buzët perfekte, sipas shkencës të paktën

30 Qershor 2018

Kylie, kur mori vesh që s'është në këtë listë

Për të arritur buzët perfekte, njerëzit që i kanë kompleks bëjnë shumë. Blejnë buzëkuqë të shtrenjtë, vijëzojnë më larg nga ç’duhet, vendosin produkt mbi produkt e ndoshta, i korrigjojnë me mbushës kozmetikë. Madje, i kërkojnë estetistit buzë specifikisht si të Kylie Jenner.

Sidoqoftë, sado të zilepsëse t’i ketë buzët Kylie, sipas një studimi të kohëve të fundit, nuk janë perfekte.

Shkencëtarët nga Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit të Kirikkale, drejtuar nga Profesor Nuray Bayar Muluk, zbuluan raportin e buzëve perfekte. Duke vizatuar një vijë imagjinare nga septumi drejt majës së mjekrës, buza e sipërme nuk duhet të ngrihet më shumë se 3.5mm dhe e poshtmja jo më sumë se 2.2mm sipër vijës.

Këto kritere i përmbushin Mila Kunis;

Dhe Kate Beckingsale.

“Buzët s’duhet të hyjnë kurrsesi në dhomë para njeriut,” thotë Profesor Muluk.

MOS I HUMBISNI