Dashuri dhe seks > Sex

Gratë pranojnë se duan këtë gjë për seks të jashtëzakonshëm!

 Read in English

Nëse jeni si pjesa më e madhe e grave, me siguri keni nevojë për më shumë se thjesht penetrim për t’u kënaqur në shtrat: humorin e ngritur, marrëdhënien e mirë dhe sigurisht, stimulim klitoral. Tani një studim i kohëve të fundit konfirmon atë që e kishim menduar prej kohësh.

Studimi i publikuar në ‘Journal of Sex & Marital Therapy’ ka analizuar të dhëna nga 1,055 gra të moshave 18-94 vjeç që i janë përgjigjur një sondazhi online rreth jetëve të tyre seksuale.

18,4 % e grave (fatlume) u përgjigjen se seksi penetrues ishte i mjaftueshëm për të arritur orgazmën, 36,6 % thanë se kishin nevojë për stimulim të klitorit, ndërsa një tjetër 36% tha se nuk kishin domosdoshmërisht nevojë për stimulim të klitorit për të arritur kulmin, por kishin orgazma më të fuqishme nëse klitori merrte pak dashuri gjatë seksit.

Studiuesit u futën edhe më shumë në brendësi për të mësuar çfarë lloj stimulimi gjenital pëlqejnë gratë dhe rezultatet ishin të shumta: 81.7% e grave thanë se pëlqejnë prekjet ritmike, prekjet rreth klitorit dhe më pak se 1 në 5 gra thanë se seksi i gjatë është më i mirë.

Burimi: Women’s Health