Miti më i madh rreth mëngjarashëve është 100% i vërtetë

 Read in English

Ekzistojnë dhjetëra legjenda rreth mëngjarashëve. Ka studime që thonë se vdesin më herët (?), ose që pinë më shumë alkool, por asgjë nga këto nuk është vërtetuar.

Megjithatë është një mit në veçanti, ai që thotë se mëngjarashët janë më të zgjuar se të tjerët dhe qenka shumë i vërtetë. Kjo shpjegon dhe përdorimin e dorës së majtë.

Siç duket këta persona kanë më të madhe anën e djathtë të trurit dhe kanë një lidhje më të madhe mes të dyja hemisferave, që i ndihmon të përpunojnë më shpejt informacionin se njerëzit e tjerë, aq më tepër nëse bëhet fjalë për llogaritje matematikore. Sa keq të jesh një djathtak!

Burimi: The Independent

Artikuj të ngjashëm