Kur janë të stresuar, meshkujt pëlqejnë këto lloj femrash

Situata emocionale ndikon në shijen e tyre.

 Read in English
Në foto: Ashley Graham
Photo Courtesy of The Mirror

Burrat me nivele të larta stresi tërhiqen më shumë nga gratë e kolme. Kështu thotë studimi i ri i Universitetit të St. Andrews-it, Skoci. Në periudha të vështira, ata kthejnë sytë nga gratë e mbushura dhe nuk tërhiqen nga të hajthmet me përmasa modelesh.

Sipas studiuesve, kjo ndodh sepse gratë e holla duken më të brishta dhe më pak fertile. Ata besojnë se stresi ndryshon perceptimin e burrave për të bukurën.

Në një sondazh ku u morën në pyetje meshkuj tek të 20-at, u vu re se ata që kishin nivele më të ulëta stresi, pëlqenin gratë e holla. Rezultatet e studimit u publikuan në revistën “Etologjia”, ku u shpjegua edhe përse në vendet ku jeta është e vështirë, burrat preferojnë gratë e shëndetshme.

“Studimet tregojnë se popullatat që jetojnë në vende ku jetesa është në standarte të ulëta, parapëlqejnë vajzat e rënda. Por kjo s’ka të bëjë me ambientin; kur rrethanat janë të vështira, gratë e bëshme janë më tërheqëse.”-thotë profesori David Perrett.

Burimi: DailyMail

Artikuj të ngjashëm