Jeni të dashuruar me çokollatën? Kemi një lajm të mirë për ju!

Konsumimi i rregullt përmirëson aktivitetin e trurit.

 Read in English
Shikoni fotot e tjera!    v      
Flavanoidet gjenden edhe tek çajrat, vera e kuqe, rrushi dhe mollët

Lajme të mira për ata që dashurojnë çokollatën! Konsumimi i shpeshtë i çokollatës është asociuar me një rezultat pozitiv në performancën kognitive. Me pak fjalë, sipas nëj studimi të ri, konsumuesit e çokollatës janë më inteligjetë.

Studiuesit kanë vëzhguar të dhënat e 968 personave të moshave nga 23 në 98 vjeç. Ata zbuluan se ngrënia e rregullt e çokollatës lidhej ngushtë me performancën më të mirë në teste të ndryshme për kujtesën, arsyetimin etj., ndryshe nga zakonet e tjera në të ngrënë.

Studiuesit kanë shpjeguar se përgjegjëse për këtë rezultat pozitiv, janë flavanolet e kakaos, një nga elementet që gjendet me bollëk në çokollatë e zezë. Flavanolet gjithashtu gjenden në çajra, në verën e kuqe dhe në disa fruta si mollët dhe rrushi.

Burimi: Independnet

Artikuj të ngjashëm