Shëndeti > Mendja

Arsyeja e vërtetë pse kafshoni thonjtë: Tregon shumë për karakterin!

Është një ves i përsëritur që flet shumë për ju.

 Read in English
Shikoni fotot e tjera!    v      
Shfletoni galerinë!
Photo Courtesy of David Wolfe
Shfletoni galerinë!
'Ne besojmë se njerëzit me vese të përsëritura janë perfeksionistë. Ata e kanë të pamundur të qetësohen dhe t'i bëjnë gjërat normalisht', tha autori i studimit Dr. Kieron O'Connor, 'Janë të prirur të ndrydhin veten, të paduruar dhe të pakënaqur nëse nuk e arrijnë atë që duan'/ Photo Courtesy of David Wolfe

Shumica e njerëzve kanë vesin e të ngrënit të thonjve. Besojmë se kjo lidhet me stresin, por shkencëtarët i kanë hyrë më thellë.

'Ne besojmë se njerëzit me vese të përsëritura janë perfeksionistë. Ata e kanë të pamundur të qetësohen dhe t'i bëjnë gjërat normalisht', tha autori i studimit Dr. Kieron O'Connor, 'Janë të prirur të ndrydhin veten, të paduruar dhe të pakënaqur nëse nuk e arrijnë atë që duan'

Perfeksionizmi karakterizohet nga një sjellje e planifikuar, stërmundim i vetes dhe nga një ndjesi frustrimi kur nuk punohet për të arritur përsosmërinë. Kafshimi i thonjve lidhet me një energji të pashpenzuar gjatë kohës kur këta njerëz nuk e kanë përmbushur ende qëllimin.

Ndonëse mund të duket i padëmshëm, ky zakon ka edhe efekte aspak të mira; çon në dobësimin e dhëmbëve dhe deformimin e thonjve.

Burimi: David Wolfe