Dashuri dhe seks > Bashkejetesa

Këto sjellje që duken normale e 'mbysin' marrëdhënien tuaj

Shmangia e tyre mund të ndihmojë në marrëdhënien tuaj.

 Read in English
Shikoni fotot e tjera!    v      

Ndonjëherë mund të jetë e vështirë të njohësh disa shenja të një marrëdhënieje të pashëndetshme dhe është e rëndësishme të merren disa hapa mbrapa dhe të vlerësohet marrëdhënia juaj me partnerin. Në faqen e internetit "Quora" njerëzit kanë diskutuar disa zakone ose sjellje që në fakt janë mbytëse në një lidhje. Më të përmendurat janë këto pesë sjellje:

1) Mbajtja e rezultateve

Partnerët shpesh vënë në dukje gabime ose argumente të mëparshme duke i përdorur si municion për arsye të veçanta. Kjo është manipuluese, nxit sherrin dhe e shmang diskutimin nga diskutimi në që bëhet në momentin që po ndodh debati.

2) Mbajtja peng e marrëdhënies

E keni vënë re se ndodh shpesh kur pas disa përpjekjeve për të komunikuar partneri ju kërcënon fundin e marrëdhënies? ky është një shantazh emocional duke krijuar një dramë të panevojshme dhe duke i detyruar njerëzit që ti shtypin ndjenjat e tyre të vërteta e cila do të çojë në mosbesim dhe manipulim.

3) Të qenurit pasiv-agresiv

Në vend që të thonë pikërisht atë që po i shqetëson, një partner gjen gjithmonë një mënyrë për të ndikuar tek partneri duke bërë për shembull sikur po i merret fryma. Nëse komunikojnë të dyja palët, sjellje të tilla nuk janë të nevojshme.

4) “Blerja e zgjidhjeve”

Duke përdorur të mirat materiale për të mbuluar gabimet e të shkuarës dekurajon komunikimin dhe zgjidhjen e problemeve.

5) Xhelozia

Kur partneri të pyet gjithë kohës se ku je dhe se me kë je, tregon se ai nuk ka besim tek ju. Kjo e mbyt një marrëdhënie dhe shtyn drejt të pavërtetave.

Burimi: Independent; Përshtati: Klarida Bregaj