Karakteristikat e Shenjave

Karakteristikat e PESHQVE nga Linda Goodman

Shkruar nga Anabel

18 Janar 2014

Karakteristikat e PESHQVE nga Linda Goodman

Si të njohim Peshqit
Nëse ju ndodh të shikoni një person të shenjës Peshqit, prapa sportelit të një banke apo ulur në tavolinën e presidentit të kompanisë, ju do të jeni duke parë një lloj të rrallë Peshku. Shumë pak nga këta njerëz mund të qëndrojnë të mbyllur për një kohë të gjatë në një vend. Ju do të keni fat më të mirë, në qoftë se ju vizitoni një galeri arti, shkoni në një manastir apo kishë, merrni pjesë në një koncert ose festoni në lokale nate. Apo ju mund të merrni pjesë në një nga takimet e Lidhjes së Shkrimtarëve, apo të shkoni në prapaskenën e një shfaqjeje dramatike, ose të provoni të merrni rreze dielli në një jaht apo anije. Shanset janë që ju do të shihni dhe takoni shumë prej tyre që enden në një nga këto rrjedha jete.

Sa më kreative dhe artistike ambientet, aq më shumë persona të shenjës së Peshqve do të gjeni. Ka shumë pak ambicie, te njerëzit e udhëhequr nga Neptuni. Shumica e tyre nuk do të interesohen aspak për pushtet, lidership apo pasuri. Pak njerëz Peshqit arrijnë të grumbullojnë të holla gjatë jetës, vetëm në rastet kur trashegojnë ose u dhurohen nga familjarët. Për dijeni tuaj, ata nuk kanë asnjë gjë kundra parave. Ata do të pranojnë me kënaqësi çdo monedhë të vjetër që ju nuk e përdorni.

Por ata janë më të vetëdijshëm se shumica prej nesh, për vlerat e përkohshme të parave.
Kush e ka thënë shprehjen: "Unë nuk dua të jem një milioner -unë vetëm dua të jetoj si një i tillë" është në të vërtetë duke reflektuar filozofinë e Peshqve. Zemra tipike e Neptunit është e pastër nga lakmia, atu nuk do gjeni asnjë grimcë të saj. Ka një mungesë të intensitetit, gati një pakujdesi për të nesërmen. Ka gjithashtu një njohuri intuitive për të djeshmen dhe një tolerancë të butë ndaj të sotmes. Nuk është e lehtë për njeriun e shenjës së Peshëve apo për peshkun real, që të luftojë për të notuar kundra rrjedhës. është më e lehtë për të, që të shkojë sipas rrjedhës, kudo që e çon ajo. Por për të notuar kundra rrjedhës së ujit dhe jetës, është një sfidë- kjo është sfida më e madhe e tyre dhe e vetmja mënyrë që ai të gjejë paqen dhe lumturinë e vërtetë. Të marrin rrugën e lehtë, është një kurth për ata që kanë lindur në këtë shenjë Dielli, një karrem i stolisur që i tërheq ata, ndërsa fsheh grepin e rrezikshëm-një jetë të humbur.

Ju do të impresionoheni nga mënyrat e sjelljes gjithë sharm dhe natyra e mirë, pak dembele e tij. Ai është indiferent për shumicën e kufizimeve,për aq kohë sa nuk i keni marrë lirinë për të ëndërruar dhe për të ndier rrugën që përshkon drejt jetës. Ai është akoma më shumë indiferent ndaj fyerjeve, armiqësive dhe mendimeve të xhindosura të njerëzve të tjerë . Shumë pak nga këto, do ta nxisnin atë në reagime apo veprime të dhunshme. Sigurisht, njerëzit e kësaj shenje nuk janë plotësisht të butë. Edhe ata kanë temperamentin e tyre. Kur ai ngjallet me në fund, ai mund të jetë sarkastik, me një gjuhë djegëse dhe të zgjuar. Për të bërë një Peshk të shfaqë temperamentin e vet, është njësoj si të hidhni guralecë në një liqen , me sipërfaqe te qetë, si pasqyrë. Ju do të krijoni disa rrathë të vegjël në ujë, por shumë shpejt sipqrfaqja e ujit do të bëhet si pasqyrë përsëri.

Kur të takoni njerëz të shenjës së Peshqve, shikoni fillimisht këmbët e tyre. Ato do të jenë mjaft dukshëm të vogla dhe elegante (duke përfshirë edhe meshkuj), ose nga ana tjetër, ato mund të jenë të mëdha dhe të të gjera, si këmbët e dikujt që ka punuar zbathur në arë. Lëkura do të jetë e butë, flokët shpesh me onde dhe zakonisht me ngyrë të celët (edhe pse ju do të hasni një numër të madh personave të kësaj shenjë zeshkan). Sytë e Peshqve janë të lëngshëm, me qepalla të rënda dhe plotë me drita të çuditshme. Shpesh, por jo gjithmonë, ata janë disi të theksuar dhe jashtëzakonisht imponues. Sytë e disa Peshqve janë thjesht të bukur. Nuk ka fjalë të tjeta për ti përshkruar ato. Tiparet janë elastike dhe të lëvizshme dhe zakonisht ju do të gjeni më shumë shenja se rrudha. Pak Peshq janë të gjatë; trupat e Neptunit janë ndërtuar ndonjëherë jokëndshëm, por me hirin e tyre të jashtëzakonshëm, kjo rrallë është e dukshme. Ata duken sikur rreshkasin, në vend që të ecin, si të jenë duke notuar nëpër dhomë ose poshtë në rrugë. Ndonjëherë, ata janë vërtetë. Ku është ujië Mund të jetë diku pranë dhe Peshku tërhiqet prej tij.

Ju mund të keni lexuar se simboli i shenjës së Peshqve, i formuar nga dy peshq që notojnë në drejtim të kundërt, tregon se Neptuni është i ndarë në dy pjesë, nga dëshirat e dyfishta. Në të vërtetë, nuk është kështu. Dëshirat e dyfishta i përkasin Binjakëve. Dy peshqit në drejtime të kundërt, simbolizojnë zgjedhjen që u është dhënë Peshqve: për të notuar lart apo për të notuar në fund dhe nuk arrijnë ti realizojnë qëllimet e tyre. Peshqit duhet të mësojnë se ata janë këtu, për ti shërbyer njerëzimit në një farë mënyre dhe ti qëndrojë larg pasurive të kësaj bote. Gjeniu Ajshtajn i shenjës së Peshqve, i cili notoi kundra rrymës, krijoi një botë krejt të re të kohës relative. Peshqit që notojnë në drejtim të rrymës, shërbejnë për të larë enët apo për të hequr borën. Zgjedhja është gjithmonë aty, sepse talenti nuk mungon asnjëherë, por peshku, me sytë që shohin në mënyrë të qartë në të dy anët, ndonjëherë e ka të vështirë të shohë përpara. Peshqit shpeshherë tërhiqen- ose nga lartësitë sublime të një jetë të përkushtuar profesionale, ose nga emocionet artificiale dhe fallco.
Edhe pse Peshqit, zbrapsen nga konkurrenca, tërheqja e fortë e Neptunit, i drejton shumë prej tyre, edhe ashtu të trembur, drejt profesionit të ndritshëm të aktorit, ku ata mund të përdorin kompetencat e tyre të pabesueshme interpretuese, të shfaqjes së emocioneve të panumërta. Pavarësisht ndrojtjes së tyre të lindur, ata shpesh bëhen disa nga interpretuesit më të mirë në teatër. Por vetëm nëse ata luftojnë antipatinë që kanë ndaj punëve të lodhshme dhe provave rraskapitëse, si dhe mërzitjen e viteve të zymta, por të nevojshme të përvojës. Të mësuarit përmendësh është rrallë një problem për ta. Kujtesa e Peshqve është legjendare, edhe pse me një prekje të Hënës ose Merkurit, ata mund të harrojnë edhe numrat e tyre të telefonit.

Për çdo person të shenjës së Peshqve, nga peshkatari në skelë, deri te infermierja në spitalin e fëmijëve, jeta në vetvete, është një fazë e madhe. Në syrin reflektues të Peshkut, e gjithë skena është e pakapshme dhe e rrufeshme. Duke e ditur këtë, njerëzit e udhëhequr nga planeti i Neptunit, pranojnë shumicën e stuhive të jetës, me qetësinë më të madhe. Dëshpërim, megjithatë, është gjithmonë një kërcënim për ti çuar poshtë dhe për të sjellë ëndrrat e çuditshme apo mankthet e pazakonta, të cilat shpesh janë të parandiera. Kur Peshqit kanë një parandjenjë se diçka do të ndodhë, ajo zakonisht ndodh.

Nëse ai ju thotë që mos të hypni në atë avion apo në atë makinë, do të ishte më mirë që të planifikonit një mënyrë tjetër transporti.

Astrologët që flasin për një shpirt të vjetër, i referohen një shpirti, i cili ka kaluar nëpër shumë jetë, duke ruajtur urtësinë e secilës prej tyre. Shpesh ata i referohen Peshqve, sepse një jetë si peshk është ose detyrimi më të vështirë që një njeri mund të zgjedhë- ose një shans për të arritur përmbushjen e përsosur. Ndërsa Dashi përfaqëson lindjen në zodiak, Peshqit përfaqësojnë vdekjen dhe përjetësinë. Peshqit janë shenja e dymbëdhjetë e zodiakut, një përbërje e të gjitha atyre që kanë qenë më parë dhe natyra e tij është një përzierje e të gjitha shenjave të tjera. Kjo është shumë për tu përballuar.
Peshqit mbajnë brenda vetes edhe dëshirën për debat që kanë të gjitha shenjat e ajrit, dashurinë për natyrën, të gjitha shenjave të tokës dhe aspiratat e zjarrta të të gjitha shenjave të zjarrit. Por ai nuk është as i ngurtë, as kardinal. Peshku është i ndryshueshëm gjithmonë- në këtë drejtim ai është i panegociueshëm. E vetmja cilësi që e dallon atë nga shenjat e tjera, është fuqia e tij e çuditshme për të dalë jashtë vetes dhe të shohë veten e tij dje, sot dhe nesër si një të vetme. Dashurinë për muzikën dhe artin dhe shqisat e tij shumë të zhvilluara, si dhe shkathtësinë, ai i detyrohet shenjave të tjera, por dituria e tij e thellë dhe dhembshuria i përkasin vetëm atij, të përzgjedhura nga njohuritë e kombinuara të çdo përvoje njerëzore.

Njerëzit e shenjës së Peshqve, priren të mendojnë se ata mund të jetojnë përgjithmonë dhe ata shpesh veprojnë sikur ta besojnë këtë verbërisht. Peshqit tipik, zakonisht nuk kujdesen shumë për veten e vet. Shanset janë që ai të harxhojë shumicën e energjisë së tij (dhe nuk ka shumë për të shpenzuar) duke ndihmuar të afërmit në vështirësi, ose duke u marrë me problemet e miqve. Këto probleme mund të jenë emocionale apo financiare, por gjithashtu ato mund të jenë një shterim serioz për shëndetin e Peshqve, i cili rrallë është aq i fuqishëm, sa ti përballojë ato. Peshku duhet të ruajë energjinë e tij dhe të mos bie pre e lodhjes, vështirësive dhe emergjencave të njerëzve të tjerë. Të dobët kur janë foshnje, rrallë të fuqishëm kur janë fëmijë (nëse nuk ka një ndikim të fortë nga planeti Mars, në tabelën e lindjes), njerëzit e shenjës së Peshqve, duket se kanë metabolizëm të ngadalshëm, e cila është arsyeja pse ata shpesh zgjohen me sy të përgjumur dhe të lodhur.

Zakonet e këqija të të ngrënit, mund të sjellin probleme me mëlçinë dhe funksionet e zorrëve, si dhe probleme me tretjen e ushqimit. Problemet në këmbë, duar ose kyçe janë të zakonshme, gjithashtu edhe ftohjet, gripi dhe bronko-pneumonitë.

Mushkëritë nuk janë shumë të forta dhe gështrinjtë dhe kyçet e këmbëve janë të dobëta që nga lindja. Këta persona duket se kanë ose këmbë të dobëta dhe të plogëta, ose këmbë shumë të forta dhe të zhdërvjellëta. Nuk ka të ndërmjetme për këta. Megjithatë, ata kanë një rezistencë të fshehur të brendshme dhe një nga sfidat më të mëdha të Neptunit, është të zbulojë këtë forcë latente dhe ta nxjerrë në pah. Pëshqit kanë aftësinë të hipnotizojnë veten dhe të tjerët, për pothuajse çdo gjë që ata zgjedhin, duke përfshirë edhe frikën nga qentë, minjtë, lartësitë, metrotë, ashensorët dhe turmat me njerëz.

Humori është një nga armët e tyre të fshehta. Peshqit zbardhin dhëmbët, për të mbuluar lotët e paderdhur. Ata janë mjeshtra të satirës dhe ju mund të strukeni, nga një vërejtje e shkëlqyer rastësore, pa qenë në gjendje ti përcaktoni kuptimin e saktë ose qëllimin. Gjithsesi, ju do ta keni atë ndjesinë e pakëndshme për një farë kohe. Ai mund ti bëjë vërejtjet pikante sa hap e mbyll sytë dhe të ndryshojë temë me shpejtësi, saqe ju nuk mund të arrini ti kundërpërgjigjeni
Ai është një shakaxhi i shkëlqyer, brilant për të bërë të tjerët të qeshin me ato që thotë, ndërkohë që vetë mban në fytyrën e tij shprehëse, një pamje të pikëllueshme. Ai mund të kalojë me lehtësi, nga shakatë trashanike në ato të sofistikuara.

Ndonjëherë humori i tij është i ngrohtë dhe i pastër, ndonjëherë është i ftohtë dhe i pamëshirshëm, por kjo është gjithmonë një mbulesë për një tjetër emocion, që personi i shenjës së Peshqve, dëshiron të fshehë. Peshqit e përdorin të qeshurën, si një maskë dhe kjo maskë i fsheh ata shumë mirë.

Ata kanë një ndjenjë të madhe keqardhjeje dhe një dëshirë për të ndihmuar të sëmurët dhe të pafuqishmit. Peshqit mund të ndajnë dhembshuri për të sëmurët me Virgjëreshën, por ai shkon një hap më tej, duke u përpjekur të kuptojë zemrat e lënduara dhe të vetmuara, dështimet dhe pamundësitë, pa marrë parasysh sa i paparanueshëm apo sa i refuzuar mund të jetë ky individ nga shoqëria. Peshku i butë, do të ngushëllojë ata, që Virgjëresha mendon se janë të dobët me zgjedhjen e tyre, prandaj nuk meritojnë mbështetje. Nëse keni nevojë për të holla, , për një borxh të vogël ose të madh, ose vetëm për një inkurajim të vogël që askush tjetër nuk jua jep, shkoni te Peshqit. Ju nuk do të dëgjoni nga ai asnjë ligjërata apo leksion morali dhe nuk dotë merrni asnjë shikim prej superioriteti. Ai nuk gjykon asnjë njeri- qoftë ky hajdut, vrasës, i droguar, mëkatar, shenjt, hipokrit apo gënjeshtar. Në qoftë se ai është një Neptun tipik, mungesa e lakmisë, epshit, zilisë dhe xhelozisë, nuk do të sjellë asnjë kritikë të mbushur me zemërim. Të kuptuarit e tij është shumë i thellë, sëbashku me çfarëdo ndihme praktike, që ai është në gjendje të ofrojë. Ai e kupton çdo ves dhe virtyt dhe ai e njeh çdo kurth. Shumë Peshq, për këtë arsye, veshin rrobat e priftit apo murgu dhe e kalojnë jetën e tyre në lutje ose meditime. Instinkti i tij i parë është për të ndihmuar njerëzit. Ka njerëz të shenjës së Peshqve, të cilët janë të rrëmbyer dhe të ashpër, por kjo është vetëm një mburojë e brishtë, e veshur për mbrojtje. Peshku shpejt mëson sesa i pambrojtur është ai. Bota nuk është ende e sintonizuar me valët e ndjeshme të Peshqve, prandaj për të shmangur talljet (si dhe për të shmangur marrjen e qindërkasës së fundit që i ndodhet në xhep), ai nganjëherë sajon maskën e indiferencës. Imponimet e atyre që duan ta marrin nëpër këmbë, e detyrojnë Peshkun, për ta fshehur shpirtin e tij të vërtetë. Duke qenë se, thellësia e ujërave të Neptunit e bën atë të përthithë, çdo dhimbje dhe gëzim si të ishin të tijat, është pak e çuditshme, kur shumë Peshq, bëjnë sikur nuk janë të interesuar të dëgjojnë tregime të trishtuara. Por mos harroni se ata vetëm sap o shtiren. Nëse ju ka refuzuar një herë, provoni për herë të dytë dhe Peshku i vërtetë do të dalë në sipërfaqe.

Imagjinata e lavdishme e Peshqve, humori i tyre i mrekullueshëm dhe ndjenja oqeanike e bukurisë, mund të krijojë prozën dhe poezinë më delikate, por përjetësisht të qëndrueshme. Në të vërtetë, bota nuk mund të bëjë pa përpjekjet e tyre artistike dhe dhembshuria e tyre të butë. Ajo do të ndalojë së rrotulluari. Ju shpesh do të gjeni persona të shenjës së Peshqve, që i varrosën ëndrrat e tyre personale, për të ndriçuar, qoshet e errëta të jetës së të afërmve dhe miqve, ose për të sjellë dhuratën e lotëve dhe të qeshurave për publikun në sallë. Megjithatë Neptuni është një planet çorientues, i aftë për të sjellë në jetë natyra, që vërviten në dy drejtime në të njëjtën kohë, duke shtrembëruar të vërtetën; një ndikim ky, që shpesh i bën Peshqit të fshehin emocionet e vërteta.

Duke qëndruar diku mes ujërave të heshtura të detit, në thellësi dhe ujrave të sipërfaqes, ku pasyrohen yjet dhe retë, Peshku e jeton jetën e tij i vetmuar,duke i kuptuar gjërat aq thellë, sa nuk shprehen me fjalë. Ata që e duan atë si mik, ata që e dashurojnë atë, duhet të përdorin imagjinatën e tyre, për të kapur aeroplanin e çuditshëm, të mendjes dhe emocioneve së tij. Dy shenjat e tjera të ujit, Akrepi dhe Gaforrja, simbolizohen nga krijesa që i përkasin edhe tokës, edhe ujit; pra janë amfibe dhe fleksible, ndërkohë që Peshku nuk mund të marrë frymë jashtë ujit. Ai duhet të jetojë në ujin e ftohtë dhe të gjelbër, diku me baltë, gjithmonë në lëvizje.

Peshqit përfaqësohen, jo nga hekuri apo merkuri, ose ari dhe plumbi, por nga vibracionet e metaleve të papërcaktuara, një jehonë joreale dhe iluzionare. Ai e sheh reflektimin e tij në tre dimensione; në gurin e çmuar ngjyrë vjollcë të ametistit (Ametist simbolizon devotshmërinë, përulësinë, sinqeritetin dhe urtësinë shpirtërore), në gurin smerald dhe në lulet e tij të tabelës së lindjes, që janë zambaku i ujit dhe lotuset. Lulet e tyre janë si një trëndafil i bardhë dhe delikat, por përbëhen nga fibra të fortë, të ashpër dhe të pathyeshëm, përveç nëse ndodhen shumë lart rrënjës. Pak mund të ndjekin Peshqit dhe të shqyrtojnë natyrën e Neptunit, qoftë kur ai noton në drejtim të rrymës, si një tjëtër Peshk në turmën e madhe të Peshqve të harruar- ose kur noton kundra rrymës, për të gjetur paqe në ujrat e pastër. Ai është më i fortë se ai mendon dhe më i mençur se ai e kujton, por Neptuni e ruan këtë sekret, deri sa ai ta zbulojë atë vetë.

Personalitete të famshme Peshqit
Edward Albee, Harry Belafonte, Elizabeth Browning, Luther Burbank, Enrico Caruso, Frederic Chopin, Grover Cleveland, Albert Einstein, Jackie Gleason, Handel Rex, Victor Hugo, Ted Kennedy, James Madison, Michelangelo, Rudolf Nureyev, Auguste Renoir, David Sarnoff, Dinah Shore, Earl Snowden, Svetlana Stalin, John Steinbeck, Elizabeth Taylor, Earl Warren, George Washington.

Meshkujt e shenj?s s? Peshqve
Një mashkull Peshqit, mund të jetë çdo gjë që ju doni që ai të jetë-ose çdo gjë që ju nuk doni që ai të jetë. Mundohuni ta zgjidhni k?t? dilem?, p?r t? qet?suar gjendjen tuaj shpirtërore dhe mendore. P?r tu siguruar p?r k?t?, shkoni nj? mbr?mje me h?n? t? plot?, me shokun tuaj t? shenj?s s? Peshqve, p?r tu lar? n? det, n? koh?n kur vjen batica. Në qoftë se ai, nuk t?rhiqet n? det prej batic?s, ju do t? jeni vajza m? me fat. Do t? shkoni t? sigurt drejt fam?s dhe pasuris?! Por në qoftë se, djaloshi juaj i shenj?s s? Peshqve, nuk mund ta shoh? batic?n, por gjithashtu i shp?ton pa par? edhe ajo dallga e madhe, at?her? m? lejoni t'ju tërhequr vëmendjen, se ndoshta k?to ujra oqeanike mund të rezultojnë disa nga momentet m? të mjera, q? ju do t? kaloni ndonjëherë.

Një baticë në punët e tij është sinonim me mundësin?. Kjo kërkon një vendim t? prerë, nj? veprim të vendosur dhe aftësinë për të mbytur çdo ?nd?rr t? vjet?r, q? pengon suksesin. Problemi është se disa meshkuj t? shenj?s s? Peshqve, nuk e pranojnë q? nj? batic? mund ti p?rmbys? ata, madje edhe kur ajo u p?rplaset n?p?r k?mb?.

Mashkulli i Peshqve nuk është i dobët. Vetëm se ai mund t? sorollatet p?r nj? kohë të gjatë pas nj? ylli t? argjend? venit?s dhe t? humbas? rrezet e ndritshme t? diellit t? suksesit. Jo të gjitha Peshqit janë ëndërrimtarë. Megjithatë, ka shpresë. Ku ka jetë, ka gjithmonë shpres?. Edhe pse bota ka nevojë për imagjinatën e tij të bukur, vjen një moment, kur ky mashkull, ka për t? nisur rrug?n e tij drejt fitimit t? jetes?s. Kur ai e bën këtë, do t? jet? shum? e leht?, sepse intuita e Neptunit, s?bashku me mendjen e tij të zgjuar, mund ta çoj? at? drejt qëllimeve të arsyeshme, të cilat mund ti sjellin atij famën dhe njohjen- madje edhe pasurin? dhe pavdekësinë. Nëse jo të gjitha k?to (ju nuk mund të fitoni llotarin? çdo herë), atëherë të paktën do t? arrij? respektin dhe sigurin? e rehatshme. Le të shpresojmë se ky është lloji mashkullit Peshk, q? ju jeni duke notuar. Praktikisht ,asnjë shenjë tjetër e Diellit, nuk mund të pengoj? potencialin e tij, nën ato rrethana.

Megjithatë, në qoftë se, le të themi, nga mosha njëzet e pesë apo më shumë, ai nuk e ka gjetur akoma batic?n n? pun?n e tij, sinqerisht, e ardhmja e tij nuk është shumë shpresëdhënëse. Ju mendoni se kjo është e padrejtë? Në rregull, mund t? presim deri n? moshën tridhjetë e pesë, por ju jeni duke lozur bixhoz. Kur thash? se e ardhmja e tij nuk ka shumë shpresë, e kam fjal?n p?r ju. Si një grua - me rutinën familjare. E ardhmja e tij personale mund të jetë pak a shumë e kënaqshme. Shumë meshkuj Peshqit, të cilët nuk mund ti groposin ëndrrat e vjetra dhe vazhdojn? t? k?rkojn? ide të freskëta për sukses,e jetojnë jetën e tyre në mënyrë të drejtë dhe t? kënaqur. Kjo për shkak se gjithçka q? ata kanë nevojë, ?sht? kjo ?nd?rr, ashtu e ndryshkur nga koha. Shto një got? me verë, një copë bukë misri të mirë dhe ai është i lumtur si shumica prej nesh. Por një dietë e tillë nuk mund t? ushqej? nj? grua, nj? deri n? pes? f?mij? dhe kush e di, ndoshta edhe disa peshq t? kuq (duke pasur parasysh shenjën e tij t? horoskopit). Ju do t? keni nevoj? p?r gj?ra t? tjera, si veshje, kozmetikë, këpucë dhe spinaq , selino, qumësht dhe llamba edhe, ju e dini se çfarë dua të them.

Ka vetëm një mënyrë për të dalë me këtë lloj mashkulli Peshk: Të jetë trashëgimtar. Jo, n? fakt ka dhe një tjetër mënyrë: gjej dy punë - një për ty dhe një për atë dhe t? punoni si dreqi vet? te t? dyja.

Tani, unë nuk them që ju nuk do të jeni të lumtur në momentet romantike. Tek kjo shenj?, vet?m nj? gj? nuk do jet? kurr? p?r nj? koh? t? shkurt?r- romanca! Ata praktikisht, marrin frym? prej saj. Vet?m se kjo nuk mund t? z?vend?soj spinaqin dhe k?puc?t e f?mij?ve, ose sh?ndetin tuaj mendor. Planetet, me diturin? e tyre, kujdesen për komplikime të tilla të jetës duke i dhënë nj? mori shansesh për këtë lloj mashkulli ëndërrimtar t? Peshqve, duke i ofruar edhe mb?shtet?sa. Nëse ai gjen një zot?ri apo zonj? kujdestare (me shum? gjasa mund t? jet? kjo e fundit, por jo vet?m), ai mund të kthehet në një piktor i madh, një shkrimtar i madh, një kompozitor apo një muzikant i madh-ose të paktën thjesht nj? njeri i famsh?m. Por si mund ta gjej? ai nj? njeri q? ta marr? n? patronazh, aq m? tep?r t? jet? dhe fem?r, kur ai ju ka ju n? sht?pi , sebashku me tuf?n e f?mij?ve dhe peshqit e kuq n? akuarium?

Ju duhet ta pranoni se kjo thjesht nuk do të funksionojë. Më mirë ti thoni lamtumir? atij tani. Ju do të qani pak dhe ndoshta edhe mund t? l?ndoheni thell? brenda jush. Por jo aq sa të jeni e martuar me nj? ?nd?rr q? ec?n dhe flet, si dhe t? p?rballeni me pronarin e sht?pis? ku jetoni, me xhepin tuaj bosh, por plot me d?shira. Kjo po q? dhemb shum?!

Tani që ne u b?m? t? guximsh?m dhe praktike p?r t? folur p?r llojin e Peshqve t? bukës dhe verës , ne mund të flasim në lidhje me llojin tjetër të mashkullit t? Peshqve, ai që i shp?toi val?s, në përmbytjen e saj. Natyrisht, ai është një arritje e vërtetë për çdo vajzë. Ekziston gjithmonë mundësia që ai të kthehet n? një Ajnshtajn apo George Washington, gj? q? do të ishte thjesht e mrekullueshme. Por ju nuk keni pse t? k?rkoni përsosmërin?. Edhe një Bricjap shum? praktik, apo nj? Dash agresiv, mund t? ken? disa t? meta. Çështja është se një Peshk q? lufton në rrugën e tij, në rrjedhën e sipërme (pra kundra rrym?s) do të ket? mjaft shanse për të marr? dhuratat e famës dhe pasuris?. Gjithashtu ai ?sht? nj? djal? me shum? cil?si t? tjera t? mira.

Një mashkull i shenj?s s? Peshqve nuk ka paragjykime. Ai kurrë nuk do të gjykojë një indian indigjen, derisa t? ec? vet? kilometra pa fund, me k?puc?t e tij me l?kur? dreri, ose një nudist deri sa ta provoj? t? ec? zbathur vet?. Edhe atëherë , ai do ta mir?kuptoj? situat?n, aq sa mos t? kalojë n? gjykim kritik. Ai i bie shum? shkurt p?rsa i p?rket akuzave dhe shum? gjat?, kur ?sht? fjala p?r toleranc?n. Mashkulli i Neptunit ka një shpirt t? mir? t? të rrallë. Miqtë e tij besojn? tek ai dhe kurrë nuk shqetësohen se ai mund t? tronditet nga rr?fimet e tyre. Duhet nj? situat? e jasht?zakonshme, p?r t? shokuar nj? Peshk. Peshku është kurioz, por krejtësisht i patrazuar dhe aq m? pak i shokuar.

Ai mund të tregoj? një apo dy sekrete aksidentalisht, por kurrë me qëllim. Peshqit ndonjëherë flasin, para se ta kuptojn? dëmin e mundshëm t? shkaktuar. ?shtë pak e vështirë për të, që të kuptojë se ajo çfarë thotë ai, ndoshta do të interpretohet nën dritën e gabuar nga njer?zit me q?ndrime jotolerante dhe aspak mir?kuptues. (do ti duhet t? mendohet pak gjat?, p?r shembull, që të kuptoj? se njerëz si motra e vet ose nëna juaj, nuk mund ta kuptojnë vështirësin? e brendshme t? dikujt q? ?sht? bigamist). Megjithatë, sapo ti k?rkoni atij, n? m?nyr? specifike, q? ta mbaj? k?t? sekret, ai do t? jet? goj?-mbyllur dhe i besuesh?m, k?shtu q? ju mund ti besoni atij, sekretet tuaja m? t? err?ta.

Vetë fakti që ai është shum? i ndjesh?m, do të thotë se ai i ndjen dhe i p?rjeton emocionet e atyre që kërkojnë v?mendjen dhe zemr?n e tij. Njer?zit e shenj?s s? Peshqve shpesh kanë nevoj? t? pushojn? p?r periudha të gjata. Shpirti i Neptunit duhet të jetë vetëm p?r disa kohë, në mënyrë flladi i fresk?t, t? mund t? shëroj? plagët e të gjith? atyre trazirave t? p?rcjella nga t? tjer?t dhe për ta qet?suar at? s?rish. Pra, asnjëherë mos ia mohoni mashkullit tuaj t? shenj?s s? Peshqve, momentet e tij të heshtjes. Ai ka shum? nevoj? p?r to. N?se ai e ndien t? nevojshme q? t? rrij? vet?m apo t? b?j? nj? sh?titje i pashoq?ruar, lejeni t? shkoj?. D?shira juaj p?r t? qen? gjith? koh?s s?bashku, mund ta prishin bukurin? e dashuris? s? Peshqve. Kjo dashuri ka nevoj? p?r hap?sir? q? t? rritet.

Mos harroni se peshku është tep?r i ndjeshëm dhe mund të lëndohet lehtë. Ndrojtja e tij është për shkak të një vetëdije të dhimbshme, lidhur me kufizimet e tij, çfar?do qofshin ato dhe ai e ndjen k?t? brenda vetes s? tij. Ai ka nevojë të dij? se virtytet e tij janë v?n? re nga dikush q? ai admiron. Nga ti! Asnjëherë mos ia kurseni inkurajimet atij.

Ai mund të provoj? disiplinat e meditimit budist t? Yoga dhe Zen, ose të eksperimentojë me besimet e ndryshme t? kulteve dhe ai ndoshta mund të ket? interes për astrologjin? dhe numerologjin?, madje edhe p?r rimishërimin. Ashtu si Akrepi, ai ka lindur me aft?si t? madhe p?r t? kuptuar parimet e fshehta dhe këto gjëra janë zakonisht të mira për të. Ato e ndihmojnë për të mbajtur emocionet e tij të qëndrueshme dhe i ofrojnë një spirancë për imagjinatën e tij të gjallë. Burrat e shenj?s s? Peshqve, mund ti shoh?sh t? mërzitur n? momente t? ndryshme, por zemërimi i tyre rrallë është i dhunshëm apo të zgjas? p?r nj? koh? t? gjatë. Kur m?rzitja apo zem?rimi p?rfundojn?, ujrat qet?sohen s?rish dhe jeta është po aq e qetë si më parë. Disa meshkuj t? udh?hequr nga Neptuni, mund t? b?rtasin apo ul?rasin pak brenda n? sht?pi, por kjo do jet? e pad?mshme. Është pothuajse e pamundur q? nj? person i shenj?s s? Peshqve, t? t? mposht?, si Demi p?rshembull. E shikon sa me fat q? je?

Edhe pse ai e ka t? vështirë të kuptoj? veten e tij, Peshqit nuk kan? asnjë problem p?r t? par? me qart?si të gjitha hollësitë e të tjerëve. Është e vështirë të luani me t?; ai do të arrij? t? shoh? p?rmes jush me leht?si, deri në anën tjetër. Megjithatë, ai mund tju v? n? loj? ( kur vendos ta b?j? k?t?), me disa lojra fjal?sh, q? ai i p?rdor, p?r t? mbajtur ç?shtjet e tij personale larg syve v?zhgues t? t? tjer?ve.

Me k?t? partner, nuk do t? p?rjetoni skena t? tepruara xhelozie. Edhe n?se ai ?sht? xheloz, do t? aktroj? n? m?nyr? t? shk?lqyer (në qoftë se ju e lejoni të praktikohet ) dhe do t? pretendoj? sikur nuk ?sht? xheloz. Por ai është mashkull, pavar?sisht natyr?s poetike, s? ndrojtur, kështu që ai do të pres? besnikëri nga ana juaj n? t? gjitha kuptimet. Ju duhet t? kontrolloni xhelozin? tuaj, duke qen? se ai do të ketë miq t? ngusht? nga t? dyja gjinit? dhe do t? jet? n? dispozicion të tyre, ndonjëherë në orë t? çuditshme. Është natyra e tij kaq e shoqërueshme. Ai nuk mund t? b?j? ndryshe nga natyra e tij. Do jet? e rrezikshme n?se jeni tip posesiv dhe e dhunshme. Një vajz? Dashi ose Luani, më mirë kishte ndjekur një tjetër mashkull. Ai e admiron? bukurinë dhe her? pas her?, mund tju ngul? syt? te k?mb?t tuaja t? bukura. Por ju mund ti vini disa kufinj, me pak p?rpjekje dhe shpërblimi juaj do të jetë një bashk?short i ndjesh?m, i cili do t? jet? edhe nj? i dashur romantik, edhe nj? shok me t? cilin mund t? flisni p?r gjithçka.

Fëmijët do ta shohin at? si nj? balen? shum? gazmore. Shanset janë q? ai do ti çoj? ata sh?titje me vark?, p?r not apo p?r zhytje. Ai do tu k?ndoj? f?mij?ve k?ng?n e krokodilit jeshil dhe do tu tregoj? historin? e Siren?s Ariel n? Atlantik?n e humbur. Ai mund tu flas? pak p?r filozofin?, ose tu m?soj? sesi mund t? q?ndrojn? mbi kokat e tyre, sipas stilit Yoga. Me siguri q? f?mij?t do ta adhurojn? at? dhe vet? ata do t? rriten me aft?si t? mira p?rshtatjeje, falë aftësisë së rrall? t? babait t? tyre Peshk, për të mbajtur një zog të vogël në dorë pa e l?nduar apo frik?suar at?. Ju mund ti k?pusni ndonj? shuplak? atyr?, n?se gabojn? ndonj?her?, por babai Peshk do jet? aty vet?m p?r ti d?gjuar me v?mendje ata. Ju do t? kujdeseni q? hund?t dhe rrobat e tyre t? jen? t? pastra, nd?rsa ai do t? mbaj? mendjen e tyre aktive. Çdo gj? do t? shkoj? shum? mir?.
Asnjëherë mos i shkelni me k?mb? ?ndrrat e mashkullit t? shenj?s s? P?shqve - ai nuk do tjua falë k?t? gj?, ose ta harrojë atë. Jepini atij një shans për ti kthyer k?to ?ndrra në realitet, duke e ndihmuar atë të gjejë një yll të ndritshm?m,vezullues p?r ti ndriçuar rrug?n e jet?s. Në dashuri, Peshqit jan? t? preksh?m emocionalisht, që do të thotë se ata kan? nevojë për siguri dhe besim t? vazhdueshme. Shpresat e tij entuziaste duhet të ujiten me dashuri dhe mirëkuptim dhe sigurohuni që toka t? jet? e pasur me pleh t? mir?, p?r një jetë të lumtur në shtëpi. Mbani insektet e d?mshme t? bezdisjes dhe kritikave larg nga rrënjët. K?shtu, një ditë t? bukur, k?to shpresat e egra dhe t? çuditshme, do të ndryshojnë nga barishte t? këqija e të padobishme, në pemë të larta të paráve në oborrin e shtëpisë, të larta mjaftuesh?m për të arritur disa nga ?ndrrat e tua personale. Shpresa lul?zon p?rjet?sisht n? zemrën e Peshqve. Mos trokisni! N?se ju kujdeseni p?r t? me dashuri dhe but?si, ajo do tju shp?rblej? me fat t? papritur dhe shum? t? madh. Shërbeji atij një ëndërr për mëngjes, një shaka t? zgjuar për drekë dhe nj? pjes? nga repertori i Chopin-it t? famsh?m p?r darkë. Pas kësaj, ?sht? rradha juaj. Mos kini frikë të hidheni! Uji ?sht? i mrekulluesh?m!

Gruaja Peshqit
Edhe pa astrologjin?, jan? p?rhapur fjal? dhe spekulime, në lidhje me sharmin e femr?s t? shenj?s s? Peshqve. Ajo ka pikat e saj negative, sigurisht, por në shikim të parë ajo është p?r çdo mashkull, e dashura ideale e gjimnazit, n?se mund ti shtojm? edhe prekjen e leht? t? lepurit t? Playboy-i , vet?m sa p?r ti shtuar pak?z piper. Ne duhet t? pranojm? se femra moderne, e emancipuar, me imazhin e fort?, ia ka rritur edhe m? shum? vlerat femr?s s? shenj?s s? P?shqve. Me gjithë k?t? mister femëror? t? turbullt mbi ajrin q? konsumon edhe partneri, k?to krijesa t? pafuqishme, t? brishta, t? p?rmbajtura t? Neptunit, duhet ti zmbrapsin meshkujt me shkopinj të mëdhenj.

Nuk ?shtë e habitshme, pse ?sht? ajo kaq shum? e k?rkuar. Femra e Neptunit, rrallë përpiqet ti b?j? hije partnerit t? saj, qoft? e dashura apo gruaja. Ajo nuk ka t? fshehur as dëshirën m? t? vogël, nevrotike, për ta dominuar atë në asnjë form?. Ai mund ti tërheq? asaj karrigen n? restorant, ti mbaj? pallton, ti fishk?llej? taksis? p?r t?, ti ndez? cigaren dhe ti rr?fej? sesa shum? i mrekulluar ?sht? prej saj. Gjithçka q? ajo d?shiron ?sht? që ai ta mbrojë dhe t? kujdeset për të. Ajo është shum? e lumtur q? t? mb?shtetet n? krahun e tij dhe ta lejoj? at? t? kuptoj?, sesa i fort? ?sht? ai dhe sa shum? nevoj? ka ajo p?r t?, n? k?t? bot? t? eg?r dhe t? rrezikshme. Kaq ?shtë e mjaftueshme për ta bërë një vajzë të duket e adhurueshme n? syt? e nj? mashkulli. Edhe në qoftë se ajo nuk është shum? me stil Viktorian (ndon?se ka mjaft femra Peshqit q? jan?) , ajo do të jetë një dëgjuese empatike, për të gjitha problemet dhe fatkeqësitë e tij dhe nj? rruf?prit?se efikase p?r t? gjitha krizat q? ai mund t? kaloj?.

Një fem?r e shenj?s s? Peshqve, beson se shoku i vet, i dashuri, miku, bashk?shorti, vëllait, babait – pra, çdo mashkull, mund ta mbaj? bot?n me nj? dor? dhe ajo habitet pse ata nuk besojn? t? nj?jt?n gj?. Dhe ju pyesni veten pse ajo është kaq e dashur p?r t? gjith?? Vajza e Peshqve është një strehë e qetë dhe komode, për mashkullin e saj krenar , larg nga zhurmat e bot?s s? rr?mujshme. Dritat në pellgun e saj, janë të buta dhe të zbehta. Ata sy t? lodhur, të cilat janë zbehur nga dritat e neon?ve dhe të gjitha këto shifra pa kuptim në tregun e aksioneve, t? cilat ajo nuk mund ti kuptojë për të shpëtuar jetën e saj. (Edhe pse, në qoftë se ajo d?shiron vërtetë të shpëtoj? jetën e saj, ajo do ta mpreh? mir? lapsin.)

Ajo është përjetësisht femërore në të gjitha stinët. Mund t? them q? meshkujt t?rhiqen prej saj, si blet?t n? nj? koshere me mjalt?. Sapo nj? burr? b?n nj? bised? t? shkurt?r me t?, ai direkt qet?sohet dhe ndihet i relaksuar. Ajo i bën t? qartë atij, se ajo kurrë nuk do ta fajësojë atë për çdolloj problemi në karrierën e tij ose gabime aksidentale. Do t? jet? gjithmonë faji i dikujt tjetër. Jo i partnerit t? saj. Ajo asnj?her? nuk do ta shtyj? at? t? ec? me shpejt?si p?rpara. Ritmi tij është i përsosur p?r të. ?sht? e nevojshme q? unë shpjegoj se pse femra e shenj?s s? Peshkut, ?sht? gruaja më e rrezikshme nga t? gjitha shenjat e tjera t? zodiakut? Lajm?rim!! Paralajmërim Detar: Pas martesës ajo mund t? b?het pak m? shum? nxit?se. Për të qenë e sinqertë, ajo mund të b?het shumë nxit?se. Në një far? mënyrë, kjo ju shërben p?r ta l?n? veten t? verboheni nga sharmi i saj. Shumë herë ajo do të p?rdor? edhe sarkaz?m t? hidhur, por çdo fem?r duhet të ketë disa t? meta dhe vajza e Peshqve, m? shum? do t? jetë e butë sesa grindavece. Q? t? b?het nj? grua g?rrnjare dhe grifsh?, duhet t? nxitet nga nj? burr? mizorisht i ashp?r dhe shum? dembel- dhe kush mund t? thot? q? nj? burr? i ashp?r dhe dembel nuk e meriton k?t? gj?? Jo un?! Un? jam n? an?n e saj.

Përveç kësaj, feminiliteti i saj i këndshëm, mbulon ndonjë t? met? të vog?l dhe shumicën e kohës vajzë tipike e Neptunit është e butë, e ëmbël dhe shum? femërore. Duke qen? se peshku noton n? dy drejtime në të njëjtën kohë, ajo përshtatet bukur dhe qetë në situata konfliktuale, që do ti b?nte femrat e tjera t? p?sonin tronditje nervore.
Her? pas here, një femër e ndjeshme e Neptunit, me t? cil?n jan? sjell? ashpër në moshë të re, do të lejojë q? hidhërimi ti thyej? m? dysh peshqit simbolik? të shenjës së saj - dhe kjo mund të jetë shumë e trishtuar. Ajo kthehet n? nj? Peshk t? mjer?, t? vetmuar, duke notuar gjithmon? e zem?ruar, duke u zhytur thell? n? p?rpjekje p?r t? shp?tuar- pa e kuptuar kurr? se duke i kthyer kurrizin dashuris? p?r veten, ?sht? helmi i v?rtet?. Droga, pijet dhe iluzionet e rreme e fshehin t? vërtetën prej saj dhe shkëmbinjt? e lumit mund ta shkatërrojnë atë.

Por vajza tipike e Neptunit, i mban dy peshqit simbolike t? bashkuar, duke vepruar n? qet?si, duke rre?shqitur ngadal?, pastaj b?n nj? sulm t? vog?l, kështu që ju kurrë nuk do t? jeni plot?sisht i sigurt, se cilin drejtim ajo do t? marr?. P?r shenj?n e peshqve thuhet se ?sht? nj? det i thellë misterioz?, në të cilin derdhen t? gjith? lumenjt?. Ju do të keni m? shum? shanse ta kapni femr?n tuaj t? shenj?s se Peshqve, n?se dini disa nga sekretet e saj. Çfarë e bën atë t? notoj??

Ashtu si erërat e marsit, femra juaj e shenj?s s? Peshqve, do t? ket? luhatje t? gjendjes shpirt?rore. Ajo është tmerrësisht sentimentale dhe kur dikush l?ndon ndjenjat e saj ajo mund t? derdh? lot me kova. Ajo do tju shikojë me qortim dhe ju do të ndjeheni sikur sapo keni gjyajtur nj? lepur t? but? t? vog?l. Femrat e k?saj shenj?, ndonjëherë kan? iden? se janë të papërgatitura për betejat e ashpra t? jet?s dhe pa ambicien e nevojshme për të mbijetuar. N? k?t? moment, depresioni i thell? i pushton ato. N? nj? situat? t? till?, ju do tju duhet ti thoni saj, se e admironi për diturinë e saj të thellë, misterioze dhe të kuptuarin e saj p?r çdo q?nie njer?zore, q? ajo i bekon me miq?sin? e saj. Kjo është zakonisht e vërteta absolute. Mësimi më e vështirë që ajo ka për të mësuar n? jet?, është t? kapërcej? ndrojtjen dhe dyshimet e saj. Nëse frik?rat thellohen, ajo do t? shk?putet nga t? tjerët dhe pastaj do t? pyes? veten pse është e vetmuar. Ajo është shpesh e frikësuar se mos p?rfitojn? prej saj, mos e detyrojn? apo e nxisin dhe k?to mendime jan? vet?m n? kok? e saj.

Her? pas here, një vajzë e shenj?s s? Peshqve, do ti mbuloj? dob?sit? e saj, me nj? lust?r t? sofistikuar thumbuese dhe nj? personalitet të ftoht? e të pavarur, por ky është thjesht një mantel mbrojt?s q? ajo e vesh, për të fshehur pasigurinë e saj nga sytë e njerëzve të vrazhd?, t? cil?t mund t? l?ndojn? zemr?n e saj, nëqoftëse ajo e ekspozon atë.

Ka disa gjëra që nj? njeri thjesht duhet ti b?j? dhe p?rsa i takon femr?s s? Neptunit, t? sillesh si zonjush?/zonj? n? publik, ?sht? nj? prej tyre. Ajo me k?t? sjellje, mund t? v? n? loj? shum? meshkujt, t? cil?t, pasi t? qet?sojn? frik?rat e saj t? brendshme, do ta b?jn? at? t? t?rheq mbrapsht th?nien e saj t? shpesht? ,"Kush ka nevojë për një burrë? Ata vetëm e b?jn? rr?muj? jet?n tuaj." Imagjinoni një deklaratë të tillë nga një person i shenj?s s? P?shqve, që ka nevojë ti p?rkas? dikujt, më shumë sesa ka nevojë për të fjetur, ngrënë apo p?r t? marr? frymë.

Një fem?r e shenj?s s? Peshqve, do ta japë të gjithë zemrën për fëmijët e saj, me përjashtim të pjes?s s? madhe q? e ruan për ju. Ajo do ti doj? të gjithë, por ata që janë m? t? dob?t, më të vegj?l apo të sëmurë, mund ti doj? dhe t? p?rkujdeset pak m? shum?. Vetëm një fem?r e Peshqve mund t? shkoj? n? institucionin ku mbahen f?mij?t e braktisur dhe t? bir?soj? nj? vog?lush me sy t? frik?suar dhe t? trembur. Gruaja e Peshqve mund t? jet? nga t? vetmet n?na n? bot? q? arrin t? kuptoj? n? çast ndrojtjen dhe ankthin e djemve dhe vajzave q? sapo kan? hyr? n? periudh?n e v?shtir? t? adoleshenc?s. Një nënë Peshqit, thurr me mij?ra ?ndrra t? imta mbi djepin e çdo f?mije. Ajo do të sakrifikojë çdo gjëm, me q?llim q? fëmijët e saj t? mund të ken? ato që asaj i jan? mohuar kur ishte fëmijë. Ajo mund të jetë shumë i butë. Administrimi i disiplinës është i vështirë për të dhe ajo duhet të kuptojë se mungesa e qëndrueshmëris?, shpesh her? ?sht? po aq e keqe sa neglizhenca. Në një far? mënyrë, ?sht? neglizhenc?,pasi k?ta individ? t? vegj?l q? po nd?rtohen n?n kujdesin e saj, kan? nevojë për udhëzime të forta, p?r t? m?suar t? notojn? vet?. Nëse ajo është fajtore për kaq shumë butësi, filloni shpjegojani asaj me mirësi. Ajo do ta kuptojë k?t? pa qejfmbetje. Megjithat?, ka shum? n?na t? Neptunit, q? menaxhojn? një të mesme të lumtur mes disiplinës dhe dashamirësis? dhe f?mij?t e tyre kan? patur rezultate t? mira.

Një fem?r e shenj?s s? Peshqve, me kënaqësi do tju lejojë q? ju t? merrni pjes? n? kompeticione t? ndryshme. Ajo ndoshta do të preferojë të mos p?rfshihet n? konkurset e forta t? bot?s s? biznesit, vet?m n?se ju do t? keni shum? nevoj? p?r t?. Ajo ka kaluar mjaftuesh?m peripecira (nëqoftëse ajo është një vajzë tipike Neptuni) kur punonte n? at? kompanin? e madhe, nd?rsa ishte duke pritur q? ju ta shp?tonit. Disa, jo të gjitha, por disa femra t? k?saj shenje, jan? pak ekstravagante n? shpenzime. Ajo mund të ketë nevojë p?r pak ndihmë, p?r t? kuptuar se pse bilanci i bankës nuk rakordon me faturat e saj, shkruar në hindisht (sipas saj). Megjithatë,n? nj? situat? emergjence ajo duhet t? p?rshtas? shijen e saj p?r shampanjën në një kuti qum?shti t? skremuar, ajo do ta menaxhoj? m? s? miri k?t? moment.

Ajo dëgjon oqeanin dhe ai i thotë gjëra t? ndryshme asaj. Edhe në mes të qytetit t? jet?, ajo s?rish do ti d?gjoj? valët e Neptunit q? i pëshpërisin zemr?s s? Peshqve,m? shum? se sa ajo do t?doj? t? dij?. Mos harroni ditëlindjen e saj, p?rvjetorin tuaj ose ditën që e keni propozuar. Ajo nuk do ti harroj? asnj?her?. Ky është sekret i madh i femr?s s? udh?hequr nga planeti i Neptunit. Nëse ajo i p?rgjigjet thirrjes s? Neptunit p?r tu b?r? një murgeshë e përkushtuar në një manastir apo t? b?het k?ngetare në një klub nate, ajo është fem?r n? kuptimin e plot? t? fjal?s. Njëqind për qind fem?r!

Fëmija Peshqit
Shumica e bebeve, siç dim? t? gjith?, jan? gjetur nën një fletët e lakr?s s? bardh?. Disa i ka sjell? lejleku, pasi i ka mbajtur t? varur n? sqepin e gjat?, n?n p?lhur?n e bardh? dhe i ka l?n? n? çant?n e doktorit, n? spital. Por foshnja juaj i shenj?s s? P?shqve, ka histori tjet?r. Ai ka ardhur direkt nga nje vend i magjish?m, i kapur fort pas drit?s s? zbeht? t? h?n?s. Nëse e shikoni nga afër, ju mund t? shihni ende reflektimin e xhuxhave, elf?ve dhe pem?ve magjike, n? syt? e tij ?nd?rrimtar?që dëshirojnë në sytë e tij në ëndërr pak, ndoshta edhe një gjurmë njolle t? pluhurit me xixa vezulluese t? zanave, pas veshit t? tij të majtë. Krahët e tij fluturues mund të j?në zhdukur, n? momentin q? ai erdhi n? sall?n e lindjes, por ndoshta i ka mbetur një shenj? e vogël ku ishin të vendosura m? par?.

Ju i keni parë ato kartolinat e urimit për nënat e reja, me fotot pikturuara t? foshnjave t? lyera n? roz? dhe t? bardh??, t? brishtë dhe ?ngj?llor?, duke fluturuar anemban?. Ky artist, ka përdorur beben tuaj Peshk si model. Kjo mund tju bëjë t? mendoni se ju mund ta rrotulloni me gishtin tuaj t? vog?l fëmijën tuaj Neptun ose q? pasi ti keni fshir? pluhurin e zanave nga vesh?t e tij, ju mund ta brumosni at? n? form?n q? ju p?lqen. Pse jo, kur ai është si nj? balt? prej argjile kaq e but? dhe delikate? Epo, duhet ta mendoni edhe nj?her? k?t?, ose m? mir? ta harroni fare! Ai do të ndjek? rrugën e vet, me po at? nerv sa f?mija i nevrikosur i Dashit, apo f?mija kok?fort? i Demit. I vetmi ndryshim është se ai do t? b?j? at? q? d?shiron, duke ju magjepsur me sharmin e tij dhe duke ju mbytur n? oqeanin e buz?qeshjeve t? embla.

Sapo t? thahet boja n? çertifikat?n e tij t? lindjes, çojeni djalin tuaj t? vog?l Peshk, n? prodhimin e par? t? filmit t? ardhsh?m t? Piter Panit ose vajz?n tuaj p?r rolin e Liz?s n? Bot?n e Çudirave. Piter Pani dhe Liza do të jenë rolet e preferuara t? fëmijëve t? udh?hequr nga planeti i Neptunit dhe atyre nuk do tu duhet asnj? faz? p?rgatitore p?r t? m?suar rolet. Edhe kur t? shkojn? 80 vjeç, ata akoma do t? jen? duke i luajtur k?to role n? m?nyr? t? shk?lqyer. Prindërit që d?shirojn? me shpirt dhe thon? “ uroj q? f?mija im mos t? rritet kurr?”, do tu plot?sohet d?shira n?se f?mija i tyre lind n?n shenj?n e Peshqve.
Vitet nuk dot? ndryshojn? asnj? gj?: gjithmonë do të ketë një ëndërr fëminore magjike q? do t? q?ndroj? si nj? re e mjegullt mbi kok?n e Peshqve. Ajo do ta b?j? at? qull me shiun e misterit dhe t? irealitetit p?rgjithmon?.

Me kalimin e kohës, ai do t? rritet aq sa t? zvarritet dhe t? futet n? nj? kosh dhe t? rrij? i fshehur aty. F?mija juaj i çuditsh?m do t? tregojnë një preferencë t? veçant?, për t? jetuar në një botë imagjinare. Ai do tu gëzohet arg?timeve, q? janë shum? larg nga modelet e përditshme dhe rutina. Kur ju do ta ulni n? nj? karrig? t? lart?, ai do ta haj? ushqimin si nj? ?ngj?ll, n?se ju shtireni si një mbretëreshë ose një klloun ndërkohë që jeni duke ushqyer atë. Vishni nj? rrob?dishan, vendosni t? gjitha rruazat dhe var?set q? keni, lyeni buz?t me buz?kuq dhe fytyr?n tuaj me pud?r. Imagjinata e tij e madhe do t? merret me pjes?n tjet?r t? historis?. Kur ai do rritet aq sa p?r t? shkuar n? shkoll? dhe të fillojë të ket? ato ëndrrat karakteristike gjat? natës, nj? m?ngjes t? zakonsh?m pranvere, ju do të jeni duke i lidhur këpucët, kur do ai do tju habis? me idet? e tij. Edhe prindërit m? t? mençur kanë vështirësi p?r t? rregulluar oraret që t? zbatohen nga f?mij?t e tyre t? shenj?s s? Peshqve. Oraret dhe rutinat janë armiqtë e tij natyrore dhe ai do të bëjë çdo gjë në imagjinatën e tij pjellore për ti shmangur ato. Foshnjat q? jetojn? kok?posht?- flen? gjat? gjith? dit?s dhe rrin? zgjuar gjith? nat?n- zakonisht jan? foshnjat e udh?hequra nga planeti i Neptunit. Ai dëshiron t? ushqehet kur ?sht? i uritur, t? fle kur është i lodhur dhe t? luaj? kur diçka e t?rheq shum?, n? çdo momen q? mund t? jet?. T? p?rpiqesh ta ushqesh, ta v?sh n? gjum? ose ta b?sh t? luaj? n? nj? moment tjet?r, ?sht? nj? detyr? e v?shtir?. Në fakt, ky do t? ishte më tepër një qëndrim i paarsyesh?m, pasi oraret e ngr?nies, gjumit dhe loj?s, ndryshojn? nga dita n? dit? dhe nga nata n? nat?. Ju duhet t? p?rshtasni axhend?n tuaj me oraret e tij. Ai rrallë do të ket? shp?rthime zem?rimi, ul?rima apo britma p?r tju detyruar t? b?ni at? q? ai k?rkon, por ai do të fitojë gradualisht mbi ju me taktika t? pakuptueshme dhe t? ngat?rruara, t? cilat do tju çojn? drejt kapitullimit. Madje ju mund të magjepseni nga “liria absolut” q? mund t? keni her? pas here. Mungesa e ndjenjës s? fajit, kur ju bisedoni me fqinjët, gjatë orës së të ushqyerit, arg?timi q? merrni duke luajtur një lojë interesante të "Princesh?s dhe Bretkut" në orët e para t? m?ngjesit, shijimi i një filxhani me çokollatë të nxehtë me f?mij?n tuaj Peshk, gjat? nj? pasditeje t? ftoht? dimri, mund të bëhet çudit?risht tërheqëse p?r ju. Ai mund edhe t’ju mësojë, se nuk ka asnjë arsye q? ta lejoni or?n, t? b?het nj? diktator mizor n? jet?n tuaj. Ajo (ora) është vetëm një send i kurdisur prej metali.

Fëmija juaj i shenj?s s? Peshqive, do t? k?rkoj? vëmendje dhe vlerësim t? vazhduesh?m. Ai duhet t? inkurajohet, për shkak se është i pasigurt për aftësitë e tij. Jepini atij sa më shumë lavd?rime dhe inkurajime q? t? mundesi. Ai do t? k?rkoj? gjithashtu momentet e tij të privatësisë. Kur t? doj? t? rrij? vet?m, lejeni t? lir? ta b?j? k?t?. Mendja e tij është një milion vite drit? larg dhe ju nuk mund ta ndiqni. Mësuesit janë gjithmonë konfuz?, lidhur me m?nyrat q? duhet t? p?rdorin p?r k?ta f?mij? t? çuditsh?m. Ata thjesht nuk p?rshtaten me modelet e nx?n?sve t? zakonsh?m. Ju ndoshta do të keni p?rplasje me metodat e tij unike të mësimit dhe rutinat e zakonshme t? shkollës. Ato do t? refuzojnë të p?rshtaten dhe t? p?rdorin metoda q? nuk jan? n? përputhje me modelin e vet. Mos e fajësoni f?mij?n tuaj t? shenj?s s? Peshqve shumë.
Sistemit arsimor i duhet ende koh? p?r të arritur urtësin? dhe mençurin? e Neptunit. Shumë djem dhe vajza t? shenj?s s? Peshqve janë artista dhe shumica e tyre p?lqejn? këngët dhe vallet. T? rinjtë tipike t? Neptunit, kan? k?mb? t? vogla, pavarësisht nga pesha e tyre trupore. Vajzat e vogla shpesh dëshirojn? të b?hen balerina, djemt? e vegj?l zakonisht zgjedhin heronj si Beethoven, Michelangelo, astronautët apo shkencëtarët dhe presidentët. Ata i duan të gjitha llojet e librave dhe let?rsia mund të jetë një nga fushat e preferuara, pasi Peshqit jan? tregimtar? t? mir?. Ata i dashurojn? fjalët dhe poezia shpesh i magjeps ata. T? rinjt? e udh?hequr nga planeti i Neptunit, mund të ken? v?shtir?si p?r t? kuptuar konceptet e matematikës n? fillim, por m? von?, ata do ti zot?rojn? n? m?nyr? t? cuditshme teorit? abstrakte t? algjebr?s dhe gjeometris?.

Mund të ketë një mungesë përgjegjësie, e cila mund të jetë frustruese. Fëmijët Peshqit ndjekin rregullat e tyre. Ata janë të ndjeshëm dhe preken leht? nga fjal?t e ashpra. Lotët mund të jenë të shpeshta n? syt? e tyre. Këto f?mij? zakonisht preferojnë të luajn? me fëmijët e tjerë, n?n shoqërinë e të rriturve. Edhe në një moshë të vog?l, ata kanë një dituri t? madhe dhe të kuptuar të thellë t? situatave me dashamirësi. Një fëmijë i Neptunit është akuzuar shpesh se g?njen, por prap? ato nuk janë gënjeshtra p?r t?. Fëmija e Peshqve dëgjon këngë t? detit, t? cilat ai kurrë nuk mund ti përshkruaj. E vërteta lakuriq, e ftohtë, e shëmtuar është shumë brutale për të p?r ta duruar. Ai duhet ta vesh? (k?t? t? v?rtet?) herë pas here ose t? përpiqet ta ngroh? dhe ta ngjyros? atë me nuancat e romancës s? Neptunit. Nuk është e drejtë q? ta quani k?t? g?nj?sht?r. Në vend të kësaj, inkurajojeni atë të mbledh? të gjitha retë dhe rrezet e h?n?s dhe t? ndërtojë me to poezi, lojra apo piktura. Shumë shpejt, ai do të mësoj? të përshtatet n? botën normale t? brutalitetit, egoizmit, mizorisë dhe lakmis?. Pse doni ta p?rplasni me k?t? realitet n? m?nyr? t? vrazhdë? Ai mund të ketë vështirësi t? mësoj? të përputhet me kërkesat shoqërore dhe shkollore, të cilat ndrydhin individualitetin e tij. Por, prindërit dhe mësuesit e tij mund të mësojnë prej tij vlerën e dhembshurisë, mirëkuptimit, tolerancës, bukurinës?, imagjinatës dhe të mirësisë. E gjitha varet nga lloji i diplomës që ju doni nga jeta.

Një ditë, filozofia e Peshqve p?r lirin? e shprehjes apo konceptin e konformizmit do të fitojë.. Sigurisht,i vogli juaj miqësor, i ngrohtë, i sinqert? i Neptunit, duhet t? m?sohet se njer?zit presin prej tij, q? t? p?rshtatet p?rfundimisht me konceptet dhe rregullat e tyre, q? t? mund t? mbijetoj?. Por në qoftë se ai shtyhet m? shum? seç duhet nga t? rritur?t negativ?, ai do ta humbas? rrug?n e tij p?r t? shkuar n? an?n tjet?r t? xhamit. Mos e nxisni shum?! Atëherë ai mund të përballet më mirë me botën e vërtetë të luftës, varfëris?, sëmundjeve, hipokrizis? dhe mosmirënjohjes. Peshku juaj ka nevojë për një mantel mbrojtj?s kundër erërave t? ftohta që do të vijnë. Mundohuni të kuptoni mënyrat e tij t? Neptunit. Udhëzojeni dhe drejtojeni atë butësisht, me mençuri dhe kur ai zgjatet mjaftuesh?m, një ditë papritmas mund t? shjoj? jasht? dhe të kapi një nga yjet e tij të argjendta për ta sjellë në shtëpi për ju. Atëherë ju do të lumturoheni, që nuk qesh?t n? fillim me ëndrrat e tij.

Shefat e shenj?s s? Peshqve
Ka një numër të kufizuar rrymash p?r shefat e shenj?s s? Peshqve dhe ne do të përqëndrohemi vet?m te ato. Në shumicën e korporatave, industrive, administratave,nj? shef i udhehequr nga Neptuni, ?sht? nj? eveniment i rrall?. Pjesa më e madhe e fëmijëve të planetit t? Neptunit, preferojnë të notojn? vetëm- t? pakufizuar- si shkrimtarë, agjent? marketingu, artistë krijues, aktorë, muzikant?, k?rcimtar?.

Megjithatë, ka disa fusha ku mund të aplikojnë talentin e tyre dhe të b?hen shefa t? domosdosh?m. Ai ka aft?si t? larta për t? punuar n? stacione radiosh, rrjetet televizive, te reklamat dhe marrëdhëniet me publikun. Drejtimi i nj?r?s prej k?tyre aktiviteteve, do jet? nj? k?naq?si p?r t?, duke qen? se ai do jap? ide kreative fal? imagjinat?s s? madhe q? ka dhurat? nga Neptuni. Personat e shenj?s s? Peshqve, nuk shohin ndonj? arsye pse duhet t? zbulojn? të vërtetën lakuriqe dhe shpesh brutale, ashtu siç b?jn? si shenja të tjera të caktuara t? zodiakut. Ndryshe nga Binjakët, Shigjetari dhe Akrepi, Peshku nuk preferon të tregoj? se si është. Ai më parë do tu tregojë njerëzve atë që ai mendon se do të ketë efekt më të mirë dhe m? afatgjat? p?r ta, ose atë që ata duan të dëgjojnë. Kjo nuk ndodh për shkak se ai është i pandershëm. Ai ka mësuar nga përvoja e hidhur se njer?zit nuk dëshirojn? të dëgjojnë të vërtetën e ftohtë dhe bruto.
 
Ai mund t? jet? nj? drejtor ekzekutiv i sken?s dhe ekranit, gjithashtu edhe një producent i aftë (nëse ka një menaxher të mirë n? kompani). Ai mund të drejtoj? një shkoll? k?rcimi si t? jet? nj? ?nd?rr. Si drejtori i një zyre investigimi apo hulumtimi, aftësinë e tij të çuditshme mendore e drejtojn? at? n? qend?r t? misterit. Shumë agjensi udhëtimi kanë drejtues persona t? shenj?s s? Peshqve dhe ata zakonisht janë shum? të suksesshëm. Peshqit i gjen shpesh edhe si drejtues t? organizatave t? bamirësis?. Shumë Peshq drejtoj?n me k?naq?si orkestra ose grupe muzikore dhe i menaxhojn? shum? mir? provat, aq m? tep?r q? prodhojn? muzik? shum? t? mir?. Ata janë të paarritsh?m si drejtues ekzekutivë të klubeve apo hoteleve të periferive (në qoftë se ka pun?suar një llogaritar t? mirë). Ata mund të drejtojn? një sht?pi botuese, revistë ose gazetë me cil?si t? shkëlqyeshme. Ju shpesh do të gjeni persona t? shenj?s s? Peshqve, q? mund t? drejtojn? edhe biznese sh?rbimi t? disa llojeve, siç mund t? jet? drejtimi i nj? kampi ose t? q?nit p?rfaq?suesi zyrtar i nj? kishe apo xhamie. Pra k?to jan? profesionet dhe fushat ku ai mund t? ndihet se po noton n? uj?rat e veta. N? raste ta rralla mund t? gjeni Peshq n? rolin e m?suesve, profeso?ve dhe ndonj? udh?heq?si n? shkollat e mjek?sis? apo juridikut. Personat e shenja s? peshqve nuk jan? të prerë të jen? shefa, në kuptimin e ngushtë të fjalës.

Me natyrën e tij të ndjeshme, Peshqit kan? lindur për ti shërbyer njerëzimit, jo për të grumbulluar pushtet apo p?r të ndërtuar perandori t? mëdha. Ai mund të jetë një agjent burse i aftë dhe kompetent, si dhe një tregtar mendjemprehtë, por ai pothuajse kurrë nuk do të marrë përsipër t? b?het drejtori i nj? agjensie bursash apo komisionesh. Kjo ka shumë përgjegjësi. Megjithatë, në sajë të mendjes së tij të shpejtë, të zgjuar dhe aft?sis? s? tij p?r t? kuptuar ndonjëherë n? m?nyr? t? çuditshme shifrat, Peshku mund të arg?tohet shum? nd?rsa ballafaqohet me pik?t e aksioneve të luhatshme, pasi kjo do të jetë më shumë si një lojë për të.

Nëse shefi juaj ka lindur në mars, ai mund të jetë lloji i Peshkut, q? zem?rohet, kur është i irrituar nga diçka. Ai ka aft?sin? e t? p?rdorurit t? fjal?s dhe kur ai është i eg?rsuar, fjal?t e tij mund t? jen? t? rr?mbyera dhe t? ashpra, por ai rrallë do të jetë agresiv , i keq apo i hidhur me t? v?rtet?. Një moment ai mund tju shokoj? me idetë e tij të pazakonta, momentin tjet?r ai do të bëjë një kthesë t? papritur dhe do b?het nj? konformist. Ju përfundimisht do të bini dakort, se ai nuk është as një liberal i madh e as një konservator fanatik. Në raste të ndryshme, ai pranon pik?pamje t? tjera , p?r t? zbuluar se kush jan? idet? tuaja. Ai mund të jetë, me fjalë të tjera, një njeri i ndërlikuar. N?se atij i duken idet? dhe bisedat tuaja interesante, shefi juaj i shenj?s s? Peshqve, do tju dëgjoj? me v?mendje, n? heshtje, me p?rzem?rsi dhe ndoshta do tju ofroj? një gotë me pije, për të krijuar një atmosferë të relaksuar. Nëse biseda apo ju i dukeni t? m?rzitshme, at?her? mendja e tij do t? fluturoj?. Ai ndoshta do të ëndërroj? për njerëz dhe vende, ndërsa ju jeni duke folur, duke mbajtur një buzëqeshje të fiksuar në fytyrën e tij. Meq?n?se secili prej tyre është një aktor i lindur, ju do të mendoni se ai ka qen? i v?mendsh?m gjat? gjith? koh?s, por pas një periudhe të caktuar, ai do të lodhet nga k?to endje t? gjata mendore, do t? v? re q? juni duke d?rd?llitur akoma dhe papritmas do tju nd?rpres?. Pastaj ai do të flasë dhe ju do të d?gjoni, ndonjëherë për orë t? t?ra.

Ai mund të ket? udh?tuar shum?, por edhe n?se nuk e ka b?r? k?t?, s? shpejti do të fitojë kohën e humbur. Ashtu si shefat e shenja s? Shigjetarit dhe Binjak?ve, drejtori ekzekutivi shenj?s s? Peshqve, do të mbajë një valixhe gati, posht? kolltukut në zyrën e tij. Nëse jo, ai duhet ta ket?. Pse nuk ia sugjeroni atij? Ai ndoshta do të mendoj? q? kjo është një ide e shkëlqyer. Përveç kësaj, mendimi se valixhja ?sht? e b?r? gati p?r udh?tim, mund ti japë atij nj? rehati të çuditshme në ditët e zymta me shi, ose në dit?t e ftohta t? dimrit, kur ai ndihet sikur po mbytet nga m?rzitja. Ai do të ket? dit?t e tij me gjendje t? keqe shpirt?rore dhe gati depresive. Më mirë t? qëndroni larg prej tij k?to dit?, k?ndoni n?n z? melodi t? g?zuar nd?rsa jeni duke punuar dhe sigurohuni q? ai e ka n? tavolin? pijen e tij t? nxeht?, trazuar me pak uiski burbon t? mir?.
Silluni mirë me gruan e tij. Gruaja e tij është ndoshta një fem?r praktike, e bukur dhe e ndjeshme. Nëse ajo ?sht? po aq ?nd?rrimtare dhe origjinale si burri i saj, ka t? ngjarë q? ata do të mbyten së bashku në një oqean të ëndrrave t? mjegullta dhe me fantazi.

Ekzekutivi Peshqit është i dh?n? pas mendimtarëve kreative t? firmës s? tij. Nëse ju jeni m? i prirur drejt strategjive praktike se atyre me imagjinat?, ju nuk do t? jeni i preferuari i tij, por as nuk do t? pushoheni nga puna. Ai mund të arg?tohet m? shum? m? të tjerët, por n? fakt ka nevoj? për ju. Ai do t? mbështetet në qasjen tuaj praktike dhe aftësinë tuaj organizative. Punonjësi kreativ dhe i favorizuar i një shefi Peshqit, shpesh her? tronditet kur idet? e tij brilante, bien ndesh me llogjik?n e ekonomis? s? firm?s dhe shefi Peshk, lejon q? sopata t? bie pik?risht mbi k?t? punonj?s kreativ, nd?rsa mban punonj?sin praktik, t? q?ndruesh?m, serioz n? bordero. Personi i shenj?s s? Peshqve është një gjykues mendjemprehtë i natyrës njerëzore, duke përfshirë edhe natyr?n e vet. Edhe pse ai i gëzohet shoq?ris? dhe kontributeve progresive të punonj?se me imagjinat?, modeli i tij i veprimtaris? punon m? mirë kur ai mbështetet nga planifikimi i kujdesshëm dhe disiplina e zyr?s s? mendjeve t? mençura, qofshin k?ta koka t? thinjura, zeshkan? apo bjonde. Pjekuria dhe konservatorizmi nuk janë disa nga vlerat e tij m? të mëdha dhe ai është në mënyrë të qartë i vetëdijshëm për munges?n e tyre. Ai gjithmonë mund të gjej? një tjetër punonj?s ?nd?rrimtar entuziast kur biznesi ec?n mir?, por kur fitimet fillojn? t? bien, ai nuk mund ta përballojë k?t? situat? pa punonj?sit praktik?, q? jan? gjith dit?n duke punuar. Ndërkohë, ai do të kujdeset për departamentin e njer?zve të guximsh?m, ëndrrimtar? dhe entuziast?, kur gj?rat t? shkojnë më mirë dhe ai mund të vendos? disa prej tyre n? listën e pagave. Sigurisht, q? çdo rregull ka p?rjashtimet e veta, por nuk do tju dëmtojë n?se e b?ni shefin tuaj Peshk t? kuptoj? q? ju mund t? jeni edhe serioz, edhe sensacional n? t? nj?jt?n koh?.

Mos harroni, ai jeton në dy botë të ndryshme. Një ndarje e tillë e natyrës njer?zore mund të shkaktojë një personalitet të hutuar, por po aq lehtë mund të sjell? madhështin?. Ai është misterioz brenda zemr?s s? tij, një besimtar i fshehtë p?r të mbinatyrshmen, edhe pse ai mund të jetë pak i turpshëm në lidhje me të. Ai nuk do të praktikojë Vudu-n? në tryezën e tij t? pun?s, apo të meditoj? pran? lules s? zambakut t? ujit, sepse ai ka frikë nga talljet nëse njerëzit zbulojnë rrymë nënujore t? vibracioneve të tij mendore. Por pavar?sisht rolit q? ai luan si nj? realist i v?rtet?, njer?zit, n? nj? m?nyr? apo tjet?r, e kuptojn? at?.

Punonjësi i shenj?s s? Peshqve
Aftësitë e punonjësit t? Peshqve, varen tërësisht nga pellgu ku ai noton. Ai mund të jetë dikush, q? mjerisht nuk arrin t? p?rshtatet n? asnj? profesion dhe n? asnj? vend pune; dhe kalon sa n? nj? vend n? tjetrin, derisa m? n? fund e kupton se do ishte m? mir? p?r t? q? t? krijonte kompanin? e frym?zuar nga ?ndrrat e veta.

Për të punuar me sukses me njerëz të tjerë apo të b?het pjesë e një ekipi, Peshku duhet të bëj? nj? pun?, që nuk fyen ndjeshmërinë e tij. Ky duhet të jetë një pozicion, që i jep atij mundësinë t? shfrytëzoj? të kuptuarin e tij t? thell? p?r vuajtjet njerëzore, ose që i lejon atij të kanalizoj? imagjinatën e tij unike, drejt një rrugë progresive. Një punë që nuk plot?son k?to dy nevoja thelb?sore p?r njeriun e Neptunit, do të krijojë një punonj?s dembel, t? painteresuar, p?r t? mos th?n? edhe t? d?shp?ruar. Por kur nevojat e tij p?rmbushen, ai mund të b?het një punonj?s i çmuar, i rrall? n? fush?n e vet, gati i paz?vend?suesh?m. Ka një anë të Peshkut, q? do tju habis? me v?mendjen e tij t? p?rpikt? ndaj detajeve, kur ai ?sht? n? gjendje t? mir? shpirt?rore. Kjo duket sikur ?sht? në kundërshtim me prirjen e dukshme mistike, por këta njerëz q? kanë lindur nën k?t? shenjë Dielli, p?rmbajn? cilësitë e të gjitha shenjave të tjera. Ky mund të jetë “ pluhuri i zodiakut", siç është quajtur shpesh në astrologji, ose rruga drejt lavdis? s? ndritshme. Lavdia nuk ka pse t? arrihet vet?m n?se q?ndron varur te nj? yll. Ajo mund të realizohet në një mënyrë të qetë, direkt n? zyrën tuaj, nëse Peshku është i lumtur dhe i kënaqur me atë që ai bën.

Vërejtja më e zakonshme dëgjuar n? një zyrë ku ka një punonjës t? shenj?s s? Peshqve është, "Unë nuk mund ta kuptoj atë. Çfarë është ai duke b?r??” Ata asnj?her? nuk mund të din? k?t?. Mashkulli apo femra e udh?hequr nga Neptuni detyrohet, ndoshta nga dyshimet e brendshme dhe konfuzioni, q? t? fsheh motivet dhe qëllimet e vërteta brenda vetes s? vet. Nëse Peshku zbulon natyrën e tij, të gjithë do të tremben apo habiten , kështu që ai nuk prononcohet. Të gjitha bisedat me shum? fjal? t? disa Peshqve , n? disa raste, jan? thjesht mashtruese. Ai nuk do t? zbuloj? asnj? gj? nga ato qe v?rtet mendon, edhe sikur t? flas? gjith? dit?n dhe gjith? nat?n. Edhe ata lloj Peshqish q? jan? fjal?pak, do tju acarojn? nervat me heshtjen e tyre, duke i mbajtur mendimet e tyre më interesante dhe idetë sekrete t? pazbuluara. Ju asnj?her? nuk do ta dini se çfarë po ndodh brenda atyre kokave ëndërrimtare t? Neptunit.

Ai do të punojë me një ndjenjë t? madhe p?rgjegjshm?rie ndaj detyrës, nëse ai është i kënaqur me punën e tij. Kur ai nuk është i lumtur, ai tërhiqet n? vete. Vetëm trupi i tij është atje. Përfundimisht ai do të zhduket nj? dit?, duke lënë vetëm kujtimin e syve t? tij melankolik? dhe t? mençura. Nuk është e lehtë për të mbajtur p?r nj? koh? t? gjat? këtë punonjës Peshk. Kur uji fillon t? b?het i ndenjur, ai zhytet thellë, para se ju t? arrini t? filtroni pishinën dhe kjo mund të jetë frustruese. Nëse ai do të ishte më i hapur në lidhje me dëshirat e tij të vërteta, mund t? arrihej edhe kompromisi, por shumë shpesh Peshku zgjedh ndryshimet e papritura, n? vend q? t? hyj? n? diskutime të sinqerta që mund ti rregullojn? gj?rat përsëri.
Nuk ka dyshim se meshkujt dhe femrat e shenj?s s? Peshqve, gjenden m? shpesh n? botën e artit, por termi mund të mbulojë më shumë sesa ju mund të mendoni. Peshqit jan? t? lumtur n?se thjesht rregullojn? dritat në një teatër, varin pikturat në muze, qepin dantellat në fustanet e kukullave, mir?mbajn? instrumentet muzikore ose skicojn?/projektojn? kopertin?n e një libri. Ai ose ajo mund të shpenzojnë orë pafund duke mësuar f?mij?t e vegj?l si t? k?rcejn?, si t? fryjn? tullumbacet p?r nj? fest?, apo t? rregullojn? lulet, t? planifikojn? një fushatë reklamash me postera, t? shkruajn? nj? artikull kreativ, engrossed në shkrim kreativ, apo t? eksperimentojn? me stile të jashtëzakonshme të flokëve. Ndonj?her? mund t? shikoni edhe ndonj? peson t? shenj?s s? Peshqve n? profesione si mekanik, inxhinier, informatik? apo n? fushen e matematik?s, por gjithmon? ai do t? shoh? k?to profesione nga k?ndv?shtrimi i abstraktes.
Njerëzit e shenj?s s? Peshqve mund t? jen? mësues të shkëlqyer, fal? aft?sis? s? tyre t? lindur p?r t? depërtuar në natyr?n e nxënësve të tyre dhe zotërimit të thellë të l?nd?s q? ata jan? duke dhen? m?sim. Ata duket se kanë një aftësi të veçantë për të përgatitur gatime t? veçanta dhe pij? interesante, t? sh?rbejn? n? restorante luksoze apo t? mbikëqyrin evenimente t? r?nd?sishme sociale.

Nëse biznesi juaj ka lidhje me mjek?sin? , spitalet, apo farmaceutik?n, me shum? gjasa punonj?si juaj i shenj?s s? Peshqve do t? jet? krahu juaj i djatht?. Askush nuk mund ta b?j? m? mir? infermierin apo kujdestarin p?r nj? t? s?mur? sesa personi i udh?hequr nga Neptuni. Gjithashtu, ata janë si n? sht?pin? e tyre mes qet?suesve dhe ilaçeve. Për fat të keq, megjithatë, q?ndrimi i Peshqve n? k?to ambiente, ka efekte an?sore negative në shëndetin e tyre mendor, emocional dhe fizik. Nëse ai kontrollon instinktin e tij për ndjeshmëri të menjëhershme, ai mund të b?het një dritë e shndritshme në fushën e shëndetit. Eshtë e panevojshme të them k?t?, pasi dihet q? puna sociale është gjithashtu një profesion i p?rshtash?m p?r Peshqit dhe ju do të gjeni shumë individ? t? Neptunit, q? merren me p?rkujdesjen dhe mir?q?nien e njer?zve n? nevoj?. Peshku merr ngjyrën e mjedisit ku q?ndron. Nëse keni mbyllur punonjësit tuaj Peshqit në një dhomë t? vogël të vogël me orendi t? zymta, dysheme t? zhveshur dhe dritare pa perde, ai do të fillojë të duket nj?soj si zyra e vetë. Ju do ta shikoni një ditë at? dhe ai do të jetë një imitim i saktë i botës së tij të punës. Bisedat e tij do të jen? t? zymta, idetë e tij pa jet? dhe të shurdhëra. Nd?rsa i ngulni syt? k?saj krijesë t? topitur, t? ftohtë dhe pa ngjyrë me veshje të papërshkrueshme dhe një personalitet t? druajtur, ju do të pyesni veten se çfarë ka ndodhur me atë person q? pun?suat dhe q? kishte nj? mendje t? ndritshme, plot me diell dhe imagjinatë të freskët, bisedat e t? cilit ishin t? pasura dhe me gaz dhe të cilët vishnin rroba shum?ngjyr?she. Më besoni, një transformim i tillë oqeanik është më i lehtë për tu rregulluar se sa problemet e tjera të stafit tuaj. Mjafton t? vendosni perde ngjyr? t? gjelb?r n? zyr?n e tij, t? shtroni nj? qylim t? but? ngjyr? smeraldi dhe një vazo me lule t? bukura n? tavolin?n e tij t? pun?s. Fishk?lleni her? pas her? nj? muzik? t? leht?, buz?qesheni atij, n? ndonj? moment t? dit?s dhe punonj?si juaj Peshk do t? shfaq ngjyrat e tij t? v?rteta. Personaliteti i Peshqve është i pakapsh?m, por është mund t? mb?shtillet lehtësisht prej jush, n?se përdorni grepin e duhur.

Sekretarja juaj e shenj?s s? Peshqve mund të jetë pak e brengosur në shtëpi, por ajo ndoshta do të jetë e zonja në zyrë. Ajo do të ëndërroj? në kohën e saj t? lir? dhe do t? përpiqet të jetë sistematike gjatë orarit të punës. Natyrisht, ka përjashtime, kur mendja e saj mund të endet në drejtime të çuditshme.

Femra mesatare e Peshqve ?sht? disi tradicionale. Ajo do të jetë e butë dhe e vëmendshme dhe do të ket? marr?dhenie shume t? mira me pjes?tar?t e tjer? t? stafit tuaj. Punonjësit e tjerë do të shkojn? tek ajo, p?r ti hapur zemr?n dhe p?r ti rr?fyer gjith? shqet?simet, problemet e tyre, të vogla dhe të mëdha qofshin. Madje edhe ju mund të qani në shpatull?n e saj me raste, kaq shum? empatik? ?sht? ajo.

Kjo vajzë mund të lexoj? letrat për argëtim (edhe pse ajo fshehurazi mund ti marrë ato seriozisht) dhe ajo ?sht? në gjendje t? lexoj? mendjen tuaj- prandaj kini kujdes çfar? mendoni kur ajo ju kalon af?r tavolin?s suaj.

Një punonjës i zakonsh?m i Peshqve, mund të jetë i bezdisshëm apo kritik, por ai zakonisht nuk ka energjin? e mjaftueshme p?r tu b?r? v?rtet acarues. Këta njerëz kanë nevojë për komplimenta q? t? ndihen t? sigurt, ashtu si Dashi dhe Luani, por duhet t? jeni të sinqertë, sepse ata do ta ndiejn? atë shpejt nëse ju nuk jeni t? v?rtet?. Nëse keni arsye për të qortuar një punonj?s t? Peshqve, ju mund të pyesni veten se ku ka shkuar ai për një ditë apo më shumë. Ai nuk ?sht? larguar. Akoma jo. Ai ?sht? atje, i fshehur pas tuf?s s? zarfave, duke u hequr si i padukshëm, duke mos folur dhe lëvizur, madje vështirë të marrë frymë. Ai ?sht? i lënduar dhe ju duhet t? beni diçka shum? t? ?mb?l dhe t? bukur p?r t?, q? ai t? ndriçoj? s?rish. Peshku është tm?rr?sisht i ndjesh?m, mos harroni. Kur ju ndryshoni gj?ndjet shpirt?roe, t? nj?jt?n gj? do t? b?j? edhe ai. Peshqit kan? një mënyrë t? vet?m p?r t? shk?putur veten totalisht nga situatat e dhimbshme. Ai kërkon emocione të bukura, rreze dielli dhe ngjyra roz?. Kur n? horizont duket ngjyra gri ose e zezë, ai zhytet poshtë, thellë për të shpëtuar. Një fjalë e pamatur mund ta bëjë atë të qajnë brenda, edhe pse ai ndoshta do të tregoj një shaka për ta maskuar k?t? l?ndim.

Paratë nuk do të keni shum? r?nd?si p?r punonjësit tuaj Peshk. Ai do të diskutoj? p?r një rrogë të mirë dhe shp?rblime, por ai vështirë do ta v?rej? n?se i ?sht? prer? p?rkoh?sisht paga, p?r arsye t? krizes n? biznes ( vet?m nëse ai ka një familje të madhe për të ushqyer). Në fakt, shumë burra dhe gra t? shenj?s s? Peshqve, janë të kënaqur me një pagë të arsyeshme, për aq kohë sa ju jeni me mendje të hapur në lidhje me kreditë.Ata shpesh kane prirjen p?r t? k?rkuar borxh, me nje buz?qeshje t? madhe n? fytyre. Ai mund të harroj? tjua kthej? mbrapsht borxhin n?se ju nuk e kujtoni at?. Qëllimet e tij janë të ndershme, por ka gjithmonë diçka m? shum? p?r t? cil?n ai ka nevojë. Paratë zakonisht shpenzohen shpejt nga nj? person i shenj?s s? Peshqve. Ai ?sht? po aq i shkujdesur sa i p?rket kredive, faturave apo huave q? ka p?r t? shlyer. Në fakt, ai ndonjëherë edhe mund t? behet konfuz n? lidhje me at? q? i ka borxh dikujt. Në mënyrë të mjegullt, ai ndjen se parat? jan? krijuar p?r tu shperndar? dhe shpenzuar. Ekziston rreziku q? punonjësi juaj tju faj?soj? p?r p?rgjegj?sit? q? i keni ngarkuar. Në fund të fundit, është e vështirë që ai të lëvizë me barrë në shpinën e tij t? dob?t.

Por punonjësi i Neptunit kurrë nuk do ngecet mbërthyer në një tufë me alga deti.

MOS I HUMBISNI